Ook jouw mening telt!

Voor het plaatsen van een bericht vind je aan de onderzijde van deze pagina een tekstkader. Schrijf hier je verhaal en klik op “reactie plaatsen”.
Belangrijk: lees eerst de gebruiksvoorwaarden voor de spelregels (pagina opent in apart venster).

775 reacties op ‘Gastenboek

 1. Als eerste mijn naam is Ralph Vievermanns ik heb gediend in Seedorf 1992/93. Ik heb bij de 41 afdva gediend, om precies te zijn 73 11 30 141.
  Er is destijds een groepsfoto gemaakt deze foto ben ik kwijt geraakt door brand verwoest Kunt u mij helpen?
  Mvgr Ralph Vievermanns

 2. Ik ben na de reunie al mijn dienst maten verloren om dat de site is opgegeven waarom weet ik niet maar wil graag de contacte weer herstellen ik ben van lichting 69-1 42 BLJst.st.verzorgingscompagnie en was in seedrf wapenhersteller en instrument maker wie kan mij helpen

 3. Mijn man was rijinstructeur in Blerick lichting augustus1963 zijn er nog bekende van hem WimLeenenHelmond wij hadden contact met Ed Beckers uit limburg

  1. Mijn rij instructeur in Blerick was in 1970 dhr van Gerwen, mij lichting van 70-3 zal dan waarschijnlijk geen les hebben gehad van uw man.

 4. Hallo
  Is er nog iemand van 75/6 103 ssv van de periode Jan 1976 tot febr 1977 deze periode was ik gelegerd in seedorf

  1. Hoi; Ik ben Frans Hoekstra van lichting 76-4 …. maar zat bij de staf-staf pantserbrigade (links vooraan); ben eind augustus 76 in Seedorf gekomen; juli 77 weer vertrokken. Mooie tijd gehad daat waar ik nog regelmatig aan terugdenk …

   1. Hallo
    Nee ik ken je niet, ik zat in het eerste gebouw links bij de kleine poort zat in de werkplaats 103 SVV mooie tijd gehad

 5. Iemand een idee hoe ik erachter kan komen of en wanneer de volgende meting van de arteleristen in het Harde volgende jaar doorgaat. Lijkt mij leuk om als oud 70-3 er van het 141 C batt Seedorf daar aan deel te nemen.

 6. Jammer dat ik nu in 2021 zie dat er in 2006 een reünie/afscheid van Seedorf was.
  Ik heb daar in 1993 een prachtige dienst tijd gehad.
  Mis het nog wel eens.
  Heeft toen niet iedereen een uitnodiging gehad??
  Groeten Bas kelders

  1. Ik ben ook geweest was geweldig, helaas wel verregende dag en hierdoor niet alles kunnen zien en doen. Ook destijds weinig directe maten getroffen, was geloof ik zo’n 10.000 man en de kazerne was best groot.
   Echter sindsdien wel om de 5 jaar en nu zelfs ieder jaar (muv. de corona problemen natuurlijk) komen we met toch steeds meer ‘oude poepers’ bij elkaar in ’t Harde.
   Dus volgend jaar weer wel hopelijk. Dit betreft de artilleristen. Voor de andere onderdelen zal je even moeten googelen of Facebook af speuren.

 7. Stom toevallig op deze site gekomen,wat een mooie site en wat een hoop herkenbare dingen en foto,s dit zit echt goed in elkaar!
  Ik ben Arie de Graaf lichting 79-2 van de 41 St St verz comp van Kaptein Diemel
  Bekend van de uitspraak: Leeuwen en beren zijn te temmen,maar Spakenburgers niet!
  Gediplomeerd machinist op een wiellaadschop en ook als invalchauffeur met de B? Companie mee op oefening geweest op een ‘prikeldraadscheermesjesauto “
  Ik weet nog enkele namen van maten,Henk Dekker uit Beverwijk,Arie Kossen en Arie Kuilder,
  Ik kan wel een boek schrijven wat wij hebben meegemaakt,erg veel gelachen en gedronken
  Steeds zeggen ik ben blij als ik afzwaai,en als je dan thuis was,dacht je zat ik maar weer in Seedorf
  (Ik wil wel een paar smeuige verhalen schrijven,laat maar weten hoe dat moet)
  Reactie’s zijn welkom.

 8. Hoi, ik ben René Rombouts lichting 78/6 en bij 41 Genie bataljon A cie in februari 79 in Seedorf opgekomen. Destijds waren er al dienstmaten van de lichting 78/5 waar ik bij ingedeeld ben. Zijn er nog dienstmaten van die tijd? Enige namen Kapt. Haar/Kapt. Lent , Lt.Moet sgt. Brekelmans en de Wit sld. koopmans, Ben Scholten, Duijndam ken ik nog. Gr. René

  1. Hoi, René. Ben ook van 78-6 maar zat bij de C batterij, helemaal in de hoek bij het hek maar 2 stappen van de NATO-bar 💥. We hebben in ieder geval in de zelfde tijd ‘gediend’… Mayers Tanzpalast vooral. Groet, Erik Jan

 9. Mijn naam is Martin Verheij, lichting 70-3, 41 ava c batt. De parate tijd een jaar lang gelegerd geweest in Seedorf als chauffeur/radio telefonist van de waarnemers en ook nog wel een poosje van de bat comm kapitein van Ballegooyen. Destijds ook nog tussendoor met een groep maten de Nijmeegse vierdaagse gelopen want dit leverde 2 extra weekenden prestatie verlof op.
  Heb goede herinneringen aan deze tijd en van onze kamer met het bordje boven de deur,
  ” Mumsel piloten “.
  Benieuwd of er nog dienstmaten hier terug te vinden zijn.

  1. Hoi Martin,
   Ik ben van dezelfde lichting 70-3, van deze lichting komen niet zoveel reacties binnen jammer genoeg.
   Was genist bij 41e geniebat. A compagnie en chauffeur radiotelefonist van kapt. Maréchal, het gebouw met de zwerfkei en anker ervoor was een jaar lang mijn thuisbasis. Heb nog steeds af en toe contact met een dienstmaat Ton Naus hij was destijds hospik. Mooie herinneringen aan die tijd en was volgens mij de beste lichting allertijden 😜.
   Alleen de haarinspecties waren wel balen, korte koppies dus in die tijd. Maar ook veel geleerd en aardige mensen ontmoet.

   Martin het ga je goed en de groeten.

   Trinus van der Woude.

   1. Hoi Trinus,
    Leuk een berichtje van een dienstmaat uit die tijd uit Seedorf. We zijn, zoals je zelf al vaststeld inmiddels een groep geworden waar er niet veel meer van over zijn.
    Toch blijf ik altijd terug denken aan die tijd. Als chauffeur radio telefonist diensten gedraaid in burger in een oude kever om oorlogs stellingen in kaart te brengen die te dicht bij Oost Duitsland lagen waar je niet al militair mocht komen maar wel belangrijk als stelling waren als het fout ging.
    De vopo gezien en de geschuttorens van de oostduitsers met de mijnenvelden. Ik vertel deze verhalen nog wel eens aan mijn kleinzoons die zich, gelukkig hier niets bij kunnen voorstellen.
    Destijds zaten er voor mij ook wel rot kanten aan. Ik was, zoals destijds gewoonlijk als je verkering had verloofd voordat ik naar Duitsland ging. Gemiddeld 4 a 5 wkn weg vond ik toen geen lolletje. hierna een dag of 5 verlof waarbij je al 2 reisdagen had. Weet nog van het ouder weekend dat Maaike naar Seedorf kwam en we stiekem een poosje op de hotelkamer hebben door gebracht.
    Verder het bellen naar Nederland wat me handen met geld heeft gekost en de pakjes cabalero voor 55 cent die ik mee smokkelde in de bus naar Holland. Ook wel eens door de douane gepakt bij Schoonebeek als ze de bus op zijn kop zetten. De langspeel platen en parfum die ik kocht in het PMT vonden ook gretig aftrek.
    Was een mooie tijd als je er nu aan denkt. Wij zaten als C batt helemaal aan de buitenzijde tegenover de cavalerie. Stond een getrokken geschut voor in het gras.
    Bij ons afzwaaien was dat opeens geel ipv groen. hadden we nooit gedurfd anders maar nu gingen we er toch vandoor.
    Onze batterij is later nog 1 maal op herhaling geweest in Nunspeet maar dat was alleen de stuks bemanning van de M109. Heb daarna nog wel een keer een maat gesproken die vertelde dat ze hadden moeten schieten met het oude getrokken geschut. Ze hebben toen wel veel lol gehad.
    Wij als mannen met dubbel functie zijn echter nooit meer op herhaling geweest.
    Er is nog 1 x een reunie geweest in Nunspeet 10 jaar later maar toen kon ik jammer genoeg door prive omstandigheden niet.
    Wens je het allerbeste en leuk om even herinneringen op te halen aan de oude tijd.

    Groetjes,
    Marin Verheij
    Oud Munga piloot/ radiotelefonist 141 ava C batt

   2. Zullen er ongetwijfeld nog minder van over zijn. Laat staan dat ze van deze site weten.
    Vanmorgen nog oude filmpjes van Seedorf zitten kijken. Leuk die goede oude tijd. Ga van de week eens zoeken naar mijn militaire paspoort en het foto album.

   3. Hoi jongens, ik ben Ton Pruissen, 67-5, in Seedorf van plm. maart ’68 tot plm. maart 69, 41 AVA stafbatterij. Majoor van Zuilen was batterijcommandant. Ik was wachtmeester-vuurregelaar.
    Waar zijn mijn maten: Ruud de Visser, Teun Los, Jan de Haan?

   4. Mooi omschreven Martin, wij zijn indertijd met een bus langs de Oostgrens gereden en iid de vopo’s in de uitkijkposten gezien en best wel indrukwekkend om te ervaren, de rest over de smokkelwaar komt me ook zeer bekend voor, en niet te vergeten de films in de filmzaal en avonden in de companie’s bar blijven vers in mijn geheugen staan, en de vele oefeningen in het veld o.a. naar Heide tegen de de Deense grens etc. zou er een boek over kunnen schrijven.
    Heb je nog foto’s uit die tijd? misschien even plaatsen op de website? lijkt mij leuk man!
    Ik heb er ook een stuk of 5 opgezet.

    bedankt voor je reactie en een fijne zondag nog.
    Groet Trinus.

   5. Hoi Trinus,
    Ga eens zoeken in mijn foto boek naar een paar mooie foto’s.
    Heb wel een paar mooie met de stukken vurend in Munster en ook wel van het c batt gebouw.
    Leuk deze berichten en herinneringen.
    Groetjes en hou het gezond.

   6. Ik heb in het zelfde gebouw gelegen 41 Pagnciecomp 63-4

  2. Hier zijn er af en toe nog reacties te vinden van ook het 41AFDVA, op fb zijn er meer.
   Maar weet niet of je ook op de hoogte bent van de jaarlijkse (gratis) artillerie reünie op het ASK met veel ex 41 mannen. Tja wel wat ‘versere’ soms, 82-5 hier. Kijk eens op artillerieveteranen.NL en/of veteranenartillerie.NL ook voor dpl’n.

 10. Hallo, met veel belangstelling heb ik je site over Seedorf bekeken. Ik ben kennelijk niet de enige die er nostalgische gevoelens aan overgehouden heeft. In 1963/1964 ben ik in Duitsland gelegerd geweest, aanvankelijk in Hohne en vanaf september 1963 in Seedorf.

  Hopelijk reageert er nog iemand van mijn compagnie, dat zou ik erg op prijs stellen.
  Met vriendelijke groet,

  Rudo den Hartog
  v/h sergeant MTOO DStafStafCie41 PaBrig

 11. Goedemiddag
  Complimenten voor deze fraaie website. Mijn naam is Joost vd Oosterkamp, saxofonist bij het Fanfarekorps, lichting 86-1. Zal binnenkort eens wat foto’s sturen.

 12. Wees niet bevreesd….. inderdaad ik ben er ook geweest. Lichting 66-3. Bij de Staf en Staf cie.
  De Stoters dus. Jan de Weerd en ik bemanden (bemensten) een AMX tank.
  Wie is er nog in goede conditie van de toenmalige tankclub? Benieuwd!!

 13. hallo allemaal ik kom toevallig op deze site terecht en zou graag nog bekende willen zien of horen
  mijn naam is kees janssen uit harmelen opgekomen in vught lichting 63-6 dan den bosch en dan seedorf 41e genie st st verz cie onder leiding van kapitein bakker zijn er nog bekenden? graag reacties svp

 14. Leuk al die verhalen te lezen, ik zat vlak na jullie in Seedorf met lichting 71/6.
  Dat was wel DE LICHTING.
  Wij hadden kapitein de Wit.
  Alles is herkenbaar wat je schrijft.

  Groetjes
  LAMPIE
  Bas van Verk

  1. Hi Lampie, leuk bericht van jou! Jij was dus van de lichting die ik helaas niet tot het einde kon aanvoeren; maar mijn afscheid was wel onvergetelijk.
   Ik heb het artikel in de Griffioen over deze gebeurtenis eerder op deze site gepost.
   Groeten van Willem de Wit (de kapitein)

   1. Hallo Willem de Wit (de kapitein)
    Leuk van je te horen, komen weer herinneringen naar boven van de oefeningen.
    Ik hoorde in de stafwagen o.a.: dat ze kippen dronken gevoerd hadden
    Schieten bij de plaatselijke schietvereniging.
    Op excursie naar de Oost-Duitse grens was ook een aparte belevenis.
    Ik zal nog wat foto’s hebben uit die tijd, dus als je interesse hebt.
    Kon je me nog herinneren als Lampie?
    Het laatste appel van jou was inderdaad apart.

    Groetjes
    Bas van Verk
    Lampie.

 15. Mijn naam is Johann Montfrooij uit Rotterdam van lichting 70-6 opgekomen in November 1970 in Oirschot bij 42ste Paninf Bat Limburgse Jagers A comp. En in maart 1971 voor een jaar naar Seedorf , bij aankomst in Seedorf werd ons de reden verteld waarom wij daar waren en na een paar dagen werd ons ook de werkelijkheid getoond door een uitstapje naar de Oost Duitse grens waar voor ons een film en uitleg was te zien ,

  In het begin wel een moeilijke tijd gehad door het weinige verlof , 5-6 weken binnen maar achteraf toch een mooie tijd gehad en ik heb mijn LP collectie aardig kunnen uitbreiden.
  Ook de vele oefeningen die we hadden op de Luneburger heide waren soms lang en zeker in de winter maanden met een temperatuur van -20 in je pubtentje was dat niet fijn ,maar als ik zo terug kijk had ik Seedorf niet willen missen.
  Mutie Müller was de tent waar menig militair wel een paar keer geweest is in zijn tijd in Seedorf en de barretjes in Zeven.
  Ik ken nog wel de namen van een aantal dienstmaten maar die ben ik in dit gastenboek nog niet tegen gekomen.
  Ben Thielking , Sgt. Kos , Michel Wouters, Hans Seesink, Lt.Koning, Peter Van Rodijnen, Henk v/d Tas, Karel Niquet, Piet van Reeven, Sgt.Riensema, Kees Veldhuis, Peter Schonen, John Schorremans, John Floor(en)

  1. Hallo Johan,

   Ik ben van lichting 85-2 – 41e Pagncie Charly als Pontonnier. Ik herken je verhaal ook de extreme lage temperaturen en de puptenten lange dagen 7 uur reveille 23h00 slapen en dan nog de nacht onderbroken om vanuit de schuttersput wacht te houden. Muttie’s Müller kan ik mij ook nog erg goed herinneren. De gastvrijheid van de Duitse boeren was opvallend, daar ben ik ze nog altijd dankbaar voor. Later in 2014 voor mijn werk nog wel eens langs de kazerne gereden, dan komt alles toch wel weer boven. Ik kan mij ook nog de lange mars herinneren met volle bepakking over tankbanen met mul zand tot boven de enkels wegzakken en temperaturen van 37℃, maar dat alles verbleekt bij de bestemming Bergen Belsen. Als men dan nog steeds niet begrijpt waarom defensie belangrijke taken heeft…….

   Ik kan mij nog de naam Sgt. Donkers heugen, die heeft ons de eerste twee maanden in Vucht opgeleid. We zijn in die maanden nog op receptie geweest van zijn Huwelijk. De eerste week was wel even schrikken, het leek wel een hel waar we in terecht waren gekomen. Gelukkig zag ik het nut en dacht “ach straks zijn we bij de parate hap en dan zal het een stuk relaxter worden”. Voor Seedorf gold dat echter niet. Oorzaak was de Politieke spanningen met het oostblok en extremistische dreigingen van RaRa. We hadden echt wel een taak te vervullen daar in Duitsland.

   Wat uit reacties blijkt hier op het forum, ja die tijd heeft ons allen wel in zekere mate gevormd.

   Het beste toegewenst groeten Hendrik Bolt

 16. Ik ben ed van rosengarten uit rotterdam en was motor ordenance 1972/3 in seedorf genie 41 troepen, samen met dingemankamp en heeft ook vucht mee gemaakt( moest op jullie wachten) opleiding was al klaar… Dus op naar seedorf.

  1. Hallo Ed, ik herinner jou en je motor. Ik was chauffeur/materieelbeheerder bij het stafpelototon en lag op kamer 2 met Lody Verhoeven, Donald Doeve, Smit, Rudie Reinecke. Ik ken je nog wel, ook Xerno en Munnicke en van de Berg de wapenmonteur. Wat een tijd. Mutti Muller, Tanzpalast Meier en de Roxibar in Zeven.

 17. Lichting 66-2 . Opgekomen in Amersfoort . Opleiding op de Willem III Kazerne ; MAG Schutter Tirailleur ( Verkenner ) en na de opleiding naar Seedorf. Duitsland. Oefeningen op de Luneburger Heide en de omgeving van de Legerplaats Seedorf. In onze vrijde tijd naar Zeven ; Bremervorde ; Bremen etc.. Stamcafe MUTTI , met vele Huzaren veel Bier gedronken. Achteraf een mooie tijd met veel herinneringen. Veel foto s van die tijd staan op de website van Regiment Huzaren van Boreel.nl
  BOREEL.

  1. Dag huzaar William, ik ben van lichting 64/4 en in 1965 in Seedorf gekomen bij de BOG van Boreel 103 verkennings bat en in mei 1966 afgezwaaid. We hebben elkaar in 1966 misschien wel eens gezien maar we kennen elkaar dus niet. Het zou mooi zijn als je jouw foto’s ook op deze site zou plaatsen bij de fotoalbums. Er is er een van het 103 verkennings bat. Heb ik (Joop Heemskerk) ook gedaan. Groet.

 18. Ik heb nog een verhaal uit 1969. Ik ben van lichting 68-6 en we werden na 4 maanden opleiding van uit Vucht met de trein verplaatst naar Seedorf. Normaal was het 5 weken op en 1week naar huis maar wegens verhoogde paraatheid mochten we pas na 7 weken naar huis,met de trein vanaf Seedorf naar Amersfoort en dan met bus/ trein naar huis. 6 dagen later weer met de trein naar Seedorf en daar gaat dit verhaal over.De treinreis duurde ontzettend lang want de soldaten trein reed buiten de gangbare dienstregeling. Overal moesten we wachten of stonden op een zijspoor. Afijn,soldaten en wachten en bier meegenomen van huis is geen goede combinatie. Eindelijk aangekomen in Seedorf net voor het avondeten stonden een berg M.P op ons te wachten en ze keken niet vrolijk.!! Wat was het geval,onderweg waren bierflessen uit de trein gegooid en op een overweg was iemand gewond geraakt!!! Dat moest dus uitgezocht worden wie o wie waren dat geweest??? Afijn later,na uren in de trein gewacht hebbende mochten we om 23 uur naar de cie. Later bleek het iemand van de B.L.J.ers te zijn. Het wAs dus een hoop heibel.Dat was voor ons de eerste en voor de legerplaats de laatste keer verlof met de trein,Sinds die tijd ging het met bussen,oude afgeragde voertuigen die tegenwoordig niet meer door de keuring zouden komen,met slappe vering,als hij door de bocht ging helde de bus gewoon over!!! Soldaten en bussen is geen goede combinatie.Maar we hebben het overleefd.Ik zat bij het 41e Gen.Bat. B.cie 1e pel. lichting 68-6.

  1. Hallo Lastolk,

   Leuk om je trein en bus ervaring te lezen, ik heb ze ook gehad, was lichting 69/1, bij 41AVAstafstafbatterij. Mijn treinervaring is dat bij de schuiframen in de trein er voor het glas een bordje zat met daarop “NICHT HINAUSLEHNEN”, die heb ik van het hout afgehaald en is nog steeds een aandenken dat ik bezit heb nu 52 jaar later. Ik vond dat wel spannend iets pikken van de moffen en vooral uit een trein waar wij als psuedo vee in werden vervoerd
   De bus vond ik niet slecht, ik herinner mij dat we via Lingen en Denekamp naar Nunspeet gingen en vandaar kon een ieder op de trein naar huis
   In Lingen weet ik dat we altijd stopten bij het zelfde Cafe en daar heb ik mijn liefde voor de Duitse GOULASH soep gekregen. Steeds als ik daar was bestelde ik de SOEP die dan snel naar binnen moest want de bus die wachte niet
   Ik kom nog weleens in Denekamp en in die hoofdstraat mis ik dan de slagboom van de grens. Ik nam nog weleens goedkope WZE spullen mee naar Nederland en dan was die grens toch altijd even een moment van spanning, controleren de gelaarzde grenswachten ons wel of niet!!

   Mooie tijden, jong , onbevangen en de wereld aan je voeten. Ik kom nog graag in Duitsland ,mijn dienst tijd heeft een zaadje achter gelaten

   groet John Sissing – Brielle

   1. Geloof 2x met de bus, verder of met mijn maatjes of zelf gereden.
    Vanuit Roosendaal moest je eedprst met de trein naar Nunspeet of Zwolle en dan in die ‘stadsbus’ naar Seedorf. Was je de hele dag onderweg en kwam je ‘s avonds rond een uur of negen aan.
    Eigen vervoer rond 15:00 uur vertrekken en onderweg een hapje eten was je er ook om 21:00 uur.
    Toch wat relaxter.

 19. Leuke website. Ik was dienstplichtig wachtmeester perba bij 41 afdva, a batterij, a peloton inSeedorf, onder kapitein Koning. Geen moment spijt gehad. De diensplichtige lichting waar ik in zat was de laatste in Oldebroek en Seedorf. Goed dat ik dit nog heb kunnen meemaken.
  Aernout

  1. Hi Aernout, ben benieuwd wie jij bent. Ik was ook laatste dienstplichtig in Seedorf. opgekomen in Ossendrecht. Kapitein was ook koning. Later was ik de barpik van de a batterij. Groet Christiaan

Plaats je bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s