Oud compagniegenoten over hun leven na de diensttijd

Kapitein W.F. de Wit

Oók lid van de compagnie was de man die destijds voor de dagelijkse leiding van ons onderdeel verantwoordelijk was: kapitein W.F. (Willem) de Wit. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het hem sinds maart 1971 is vergaan? Een leger- of misschien toch burgercarrière nagestreefd? Hij vertelt het je zelf in deze aflevering van ‘Wat is er geworden van…’

Klaas Huisman

Na het voltooien van mijn militaire diensttijd in maart 1971 kon ik mij gelijk melden bij de politieschool in Lochem voor de opleiding van politieagent voor de gemeente Hengelo (Ov.). Ik was erg enthousiast maar de studie was zwaarder dan verwacht, zodat ik het na drie maanden voor gezien hield… lees verder

Frans van Wezel

Over mijn jeugd kan ik kort zijn. Ik ben na de lagere school naar de LTS gegaan in Middelharnis. Ik ging elke dag met de fiets en dat was heen en weer 20 km vanuit Oude-Tonge waar ik ben geboren. Na de LTS ben ik naar de MTS in Rotterdam gegaan. Ik heb toen 3 jaar op kamers gewoond… lees verder

Bert Hendrickx

Ach, mijn dierbare en onbezorgde jeugd. Wél de kennis maar niet de ambitie om te investeren in de toekomst. Je moet namelijk weten dat ik een ontzettende hekel had aan school en zal ongetwijfeld kampioen spijbelen van de provincie Noord-Brabant zijn geweest. Klasgenoten van toen? Ik ken er practisch niet één meer bij naam… lees verder

Gerrit Rens

Na mijn diensttijd in Seedorf ga ik weer als metselaar aan de slag. In dit beroep werkte ik al vanaf mijn 14e jaar. Een van de eerste bouwwerken waaraan ik werk in 1971 is het Sophia-ziekenhuis in Zwolle. Nu, 40 jaar later, wordt er een heel nieuw complex gebouwd. Steen na steen, gebouw na gebouw, huis na huis… lees verder

Peter van Wetering

Ik heb een mooie jeugd gehad als oudste van een gezin met 8 kinderen, 5 jongens en 3 meiden. Wel altijd veel en vroeg moeten werken maar daar krijg je niks van. Mijn vader had een groentewijk langs de straten, en mijn moeder stond in de winkel. Ik ging vaak om 4 uur met mijn vader naar de veiling… lees verder

Joep Szejnoga

Voor mijn dienstijd (69/6) heb ik mijn jeugd doorgebracht in de ‘schôônste stad van het laand’, Tilburg. Ik kom uit een gezin van 4 jongens en was de oudste. Mijn vader was vanaf zijn 15e op de ‘Zuid’ werkzaam, voor ingewijden was dat de Zuid Nederlands Maatkleding Fabriek in de Stedekestraat. Lees verder

Joost Laurense

Ik heb een leuke jeugd gehad met vader, moeder en 3 oudere zussen en opgegroeid in het centrum van Rotterdam. Leren was aanvankelijk niet aan mij besteed, want ik had meer interesse in de meiden, brommers en volleybal en dat was natuurlijk ook logisch. Mijn vader wilde graag dat ik accountant werd… lees verder

Wie volgt?

Heb je belangstelling om aan deze rubriek mee te werken, neem dan contact op met seedorf40@gmail.com voor meer informatie. Let op: geldt alleen voor oud-militairen van 41 Genie bataljon, B. compagnie 1970.

naar top↑