Ook jouw mening telt!

Voor het plaatsen van een bericht vind je aan de onderzijde van deze pagina een tekstkader. Schrijf hier je verhaal en klik op “reactie plaatsen”.
Belangrijk: lees eerst de gebruiksvoorwaarden voor de spelregels (pagina opent in apart venster).

644 reacties op ‘Gastenboek

 1. herman Frerichs lichting 77-5 ,41 bevocie
  eerst transp pel later gem transport pel ,staf pel. vanaf 1977 -1983. mijn vader was in deze periode redacteur en voorlichter bij de griffioen.

 2. Ik ben Anne de Jong , lichting 65-2. Ik was chauffeur op A03 van 103 Verkenningsbataljon.
  Namen van maten die ik nog weet: Willem Bunnink, Hugo Bestebreur, Dirk Hoogenberg, Frits Muurman, Koos Timmer, Jan Oosterink, Maarten van der Vaart, Henk Schoofs, H. Foppes, K, Sira, Jan van Grootveld, Ed Verstraaten, Dennis Bos, Barend van den Akker, Henk Pal, Ton Carbin, Hans de Jong, Jefke Heutz, Ben Hakvoort, Henk Sloos, G. Lochtenberg, Jolle Balsma, Jan Kappers, Joop Wienk, Henk van Kaathoven, W. Wellen, W. Witteman, F. Becker, en de wachtmeesters Gaastra, en Raatgever. Deze namen heb ik destijds genoteerd voor een eens te houden reünie. Ik vond ze in de zak van mijn tuniek. Het is nu een beetje te laat voor een reünie , maar ik zou graag nog eens iets over jullie lezen.

  1. Het is nooit te laat voor een reünie Anne 🙂
   Als het door mag gaan, staat er voor volgend jaar een reünie gepland voor iedereen die ooit bij 103 VerkBat heeft gediend.
   Lees meer op: 103cv.nl

 3. Ik ben Jos Struik en ben van 82-5. Eerst KSE in Amersfoort 6 maanden lang. Daarna naar Seedorf als wachtmeester verkenner bij A Eskadron bij 103 Verkenningsbataljon. Toptijd gehad. Elke avond stappen. Meestal de Holzwurm met plaatselijke schonen 😬. Soms naar Mutti’s of naar de Reeperbahn in Hamburg (alleen je ogen uitkijken natuurlijk) Mooie oefeningen gedraaid en het IJzeren gordijn bezocht. Ik zat toen met collega’s Braakman, Hoogendoorn en Versteegen intern in Seedorf. Nu werk ik al heel lang bij de politie.

  1. Hallo Jos, dan hebben wij gelijktijdig bij het A-esk gezeten 🙂
   Ik ben een TS (Technisch Specialist) van 82-2 en ben in dec. 82 bij Alfa ingestroomd, mijn eerste functie was bestuurder op de A10, PC 1e peloton, 2e luitenant Arie Hertog.
   Bij welk peloton zat jij?
   Verder is er ook een FaceBook groep speciaal voor oud Trakehners. [Klik op mijn naam boven dit bericht voor het adres]

   En er staat voor komend jaar een reünie gepland i.v.m. de 60e verjaardag van het bataljon, meer hierover lees je op:
   103cv.nl

   Groet, Eric
   BOREEL!

 4. Van september 1976 tot juli 1977 (Lichting 1976-4) zat ik in Seedorf bij de 42-ste -staf staf brigade. Het was het eerste gebouw links na de ingang. Ben benieuwd hoe het is gegaan met de jongens met wie ik op de kamer lag. Eerste verdieping; na de trap links en dan laatste kamer rechts!! Ik weet nog dat we elke avond in slaap vielen met de muziek van ‘Once upon a time in the west”. Die muziek zal daarom nooit meer dezelfde zijn voor mij.

  Ik lag op een kamer met een jongen uit Amsterdam, Utrecht, Hardenberg (Johan Nijssink??) en een jongen met Indische achtergrond. Iets verderop lag een jongen op een kamer wiens ouders ergens in de buurt van Oosterwolde (*?) op een boerderijtje woonden. Ben daar zelfs nog een keer thuis geweest. Hij wilde graag emigreren naar Nieuw-Zeeland. Ben benieuwd of dat er nog van gekomen is. Heb twee prachtige foto’s uit die tijd. Eentje met de compagnies-geit waarvoor ik nog een hele tijd zorgde en eentje met de jongens van de kamer. Man, man, wat is dat lang geleden en wat waren we jong. Ben zo benieuwd hoe het iedereen is vergaan!! Graag je reacties!!

  1. En dan vraag ik me af was dit het gebouw van de GNK en die knaap uit Amsterdam was dat een fysiotherapeut van beroep, lichting 76-3, kan niet meer op zijn naam komen die zat ook bij de staf-staf.

 5. Hoi mijn naam is Marco v beers gelegen in Seedorf 103 ver ssv 88-3 waar ik een zeer mooie tijd heb gehad zekers rond het voetbal en lekker slapen in ik geloof discotheek stade helaas kan ik niet veel meer terug vinden uit die tijd maar zou zo nog eens met de heren terug gaan voor een weekje ook al kan dat helaas niet meer

 6. Ik Dik Koedoder 67-2 opkomst Vught Daarna 1 jr Seedorf 41 Genie bat.
  Misschien zijn er nog maten en foto s

 7. 41 ZVE Seedorf
  Hallo, wij , 2 kinderen van Hein van den Bovenkamp zijn al tijd opzoek naar foto’s en info over de diensttijd toen.
  Hij kon er hele verhalen over vertellen, met veel enthousiasme.
  Ook nu nog, terwijl hij vorm van Alzheimer heeft, blijft het 1 van zijn favoriete onderwerpen.
  Zijn geboortedatum is 18_11_1954. Geboren in Venlo

  Hopende op positieve reactie,

  Vriendelijke groeten

 8. Ik ben Ton Pruissen, lichting 67-5. Van plm. maart ‘68 tot maart ‘69 vuurleider bij de stafbatterij van de 41 AVA. Zijn mijn maten van toen er nog: Ruud de Visser, Teun Los en Hans de Haan?

 9. Ik ben een oud diender van Seedorf van 76/4, heb op de 41 Afdeling Veldartillerie gezeten en ben op zoek naar oud-collega’s zoals Zefke Tiemessen uit Sterksel, Henk Heezemans uit Eindhoven, kleine Heinen (die werd motormuis genoemd) en Touw. Allemaal kamergenoten.
  In dat jaar ging ook een kolonel uit dienst met een flinke snor. Andere namen kan ik mij niet meer herinneren.
  Ik ben 64 jaar, getrouwd en woon in Heythuysen Limburg. Reacties zijn welkom.
  Groet, Harrie Vossen

 10. Vliegveld Seedorf: zijn hier gegevens over? Ik heb hieraan gewerkt met een Buldozer D7.
  In 1967/1968 (lichting 67/6).
  41 Genie Batalion St.St. Verzorging

 11. Hallo Allen ,
  Ik ben zoekende naar foto`s en of verhalen over en van mijn in 2006 overleden partner en vader van onze zoon , Mijn partner was ten tijde van zijn overlijden werkzaam als CSM van de Charlie Tijger compagnie in Schaarsbergen , echter heeft hij ook gelegerd gezeten in Seedorf en in Havelte en hierover kan ik helaas weinig terug vinden . En weet dus ook niet de exacte periode wanneer hij in Seedorf werkzaam was …
  Onze zoon was in 2006 net 5 maanden toen zijn vader verongelukte en is nu inmiddels 14 jaar en ik heb gelukkig wel heel veel materiaal en verhalen en foto`s boven tafel weten te krijgen van en over zijn dienst tijd maar helaas over de periode Seedorf / Havelte niet, dus vandaar dat ik het hier maar probeer en wellicht dat iemand hem zich nog uit die tijd weet te herinneren …Zijn naam is Antonie Brand (oftewel Toon , Tony ) geboren 06-11-59 en overleden op 06-05-2006…
  Mocht iemand zich hem herinneren en of foto materiaal hebben dan verneem ik dat heel graag , zodat ik ook die diensttijd periode toe kan voegen aan het herinnering“s album voor mijn zoon over zijn vader.

  Alvast enorm bedankt
  Vriendelijke Groet Sandra

 12. Hallo allemaal hier,

  Ik ben opzoek naar oude dienstmaten van mijn vader: Theo van den Hurk /Lichting 75-4 tot begin ’77
  Hij heeft daar samen met een maat de kroeg gerund onder het verblijf.
  Ik vermoed dat hij bij de Paost-cie gezeten heeft( woodpecker embleem).

  Heeft iemand tips:)? Zou erg leuk zijn om hem weer in contact te brengen met zijn vrienden van de Seedorf tijd.

  1. Beste Rick, ik zit pas sinds kort op deze site en Bert heeft net mijn verhaal en foto’s op de site gezet; op 1 van mijn foto’s (onderhoud op de plaat) heb ik wat namen gezet, maar 1 naam wist ik niet meer zo goed. In mijn oude foto album staat vd Hurk, maar ik weet niet of dat klopt. Misschien moet je daar eens op kijken. Ik had eigenlijk geen contact met hem en hoe hij op deze foto kwam weet ik ook niet. We zaten wel in dezelfde tijd bij de Pa-ost.
   Groeten Jan

 13. Ik was van lichting 79-3 en was Instrumentmaker bij 41 ZVE Huzaren van Boreel.
  In Seedorf ik heb nog de Gouden indiaan gekregen voor mijn verdienste het was een zeer mooie tijd ondanks de de slechte dingen die ik heb meegemaakt daar en draag nog steeds een tenu met herdenkingen.

 14. Mooie website, ik ben zelf van de lichting 86-5 41e geniebataljon b-company en heb in Seedorf een prima tijd gehad. Onderling contact was super. Vele gezellige avonden gehad en de weekenden waren er om te stappen maar wel zondags om 12:00 uur je gezicht weer laten zien. Zaterdagmorgen eerst sporten, bosloop, wapenschoonmaken en daarna de kamer. Als je de foto’s terugkijk komen er weer vele herinneringen naar boven.

 15. mooie website, nog niet helemaal doorgenomen maar dat doe ik de komende weken zeker.
  Ik was van lichting 79-2 origineel opgekomen voor uitzending Unifil maar ivm achileespees ontsteking uitgevallen en over geplaatst naar 41 staf staf , bij het stafwachtpeloton Stoottroepen. Destijds ondermeer olv SMI Roovers en CC Kapt Herscheitt.
  Na de diensttijd nog 1 jaar blijven hangen als “beroeps”en uiteindelijk de plunjebaal ingeleverd (maar niet voor lang, nog 28 jaar actief als reservist).
  Helaas zijn al mijn foto’s op een na verloren gegaan. dus voor mij een mooie opfrisser alhoewel ik weinig collega’s zie . Mocht er iemand mij nog kennen , reageer ,

 16. Top site. Dankjewel hiervoor. Ikzelf ben als dochter van een militair in Zeven geboren toen mijn vader gelegerd zat op Seedorf. Hij heeft er 2x gezeten. Van 66 tot 70 en van 73 tot 78. Hij was genist en in mijn beleving zat hij bij 41 gncie maar of dat bestaat??? Zijn naam is Frans Hoeberigs. Is er iemand die beeldmateriaal heeft waar hij op staat? Alvast bedankt. Ga zo door met de site. Ikzelf ga nog regelmatig die kant op. Ik zit in een Roparun team van Defensie. De start van de run was vanuit Hamburg en dit jaar Bremen. Een dag voor de start komen we aan in Zeven om relaxed aan de start te komen. We slapen dan op Seedorf. Zo bijzonder. Pinksteren 2020 weer. Gegroet allen

  1. Oh nog een kleine aanvulling. Op de cover van de afscheids Griffioen staat Frans Hoeberigs als prins Carnaval afgebeeld

   1. Beste Ilse, mijn vader zat er van 1970 tm 1975 hij zat bij 840 zwaar transport en ja de carnaval was erg leuk daar hè

  2. Hoi Ilse
   Ik ben van de lichting 77/6
   En idd de 41e geniebataljon bestond zeker
   Ik zat bij de staf staf verzorging en heb nog mee geholpen met de bouw van het Holland huis in Zeven.

   1. Ja het Holland Huis heb ik gebouwd zien worden. Was Holland huis nummer 3 en staat nog steeds op dezelfde plek. Is nu een rode kruis gebouw

  1. ik peter de roy zat als dpl soldaat bij 840 zwt 1977/1978 als monteur chauffeur onder leiding van 1e luitenant T Bos

   1. Hoi; Frans Hoekstra – lichting 76-4 – gelegerd in Seedorf bij de st.st.42-ste pantserbrigade (na de hoofdpoort eerste gebouw links – kamer eerste verdieping – na trap links aan het einde van de gang rechts) wenst iedereen een goed 2021! Hopelijk vind ik nog een oude bekende … Groetend Frans

  2. Mijn vader Henk Bilderbeek heeft tot 75 bij 840 gezeten met oa Barnhoorn, Pieke Boemen, Arie Leifheit, rooie Fisher etc

 17. Bij het zoeken naar iets in de Samtgemeinde Zeven, stuitte ik op de naam Seedorf en vervolgens op uw site. Ik heb het gelezen en bekeken. Een mooie site, respect. Het maakte herinneringen wakker die eigenlijk heel ver op de achtergrond waren geraakt.

  Gelegerd in Hohne heb ik de verhuizing van de 41 Pabrig onderdelen daar en ook die uit Fallingbostel en Langemannshof, naar Seedorf meegemaakt.
  In Hohne bleef alleen het tankbataljon achter. Verhuizen daarvan was ook moeilijk geworden, want “in reparatie” was bijna regel voor de tamelijk aftandse Centurions.
  Ik deed als dienstplichtige dienst als MTO bij de Staf/Stafverz.Cie. Legerplaats Seedorf was w.b. huisvesting een verbetering voor alle personeel t.o.v. de uitgeleefde kampementen in Hohne, die nog uit de Hitlertijd stamden.

  De in de site genoemde commandant brigade generaal Hollertt herinner ik me goed. Er moest vaak voor hem vervoer naar Hohne worden geregeld. Zijn hart lag duidelijk bij de Centurions.
  Het straatnamenverhaal ken ik niet. Hollertt en de 4 S-en hebben wel bijgedragen (ook daadwerkelijk in de pot) aan het leefbaar maken van de saaie kantine en de bouw van een bar voor de pelotons van de StafCie.

  Namen: De commandant stafcompagnie was de kapitein Van Coesveld; plv. commandant B. Westerhof. Hij was formeel de MTO, waaraan ik was toegevoegd. Hij kreeg echter kort na mijn komst een andere functie in de brigadestaf. Een vervanger bleef uit.
  Ik heb de rest van mijn diensttijd een heel druk winkeltje kunnen bestieren. Met de maten van het logistieke peloton en anderen veel plezier gehad. En hoewel ik met het militaire niets had en niets heb, heel veel geleerd. De groep maten waarmee ik diende en zeker het kader zal inmiddels wel aardig uitgedund zijn; ik hoop dat velen (o.a. ik) het nog een tijdje volhouden. Ik zal de site zeker nu en dan bezoeken.

  Hartelijke groet, Reint Klok.

 18. Dienstmaten zoeken van lichting 79/4, ik zat bij 41 Bevo Cie
  Op zoek naar ondermeer Taeke Roorda die bij mij in het peloton zat van 1979/1980, en naar Jan van Stralen van de Zwaar Transport Cie.

  1. Kees, zat jij niet bij mij op de kamer, ik was van 78-2 en zwaaide (na een verlengde dienstplicht) af als kpl.

 19. 41st gnbat 80-6
  Leef in Canada sinds 1991.
  Zijn er dienstmaatjes van mijn tijd in Seedorf?
  Volgend jaar denk ik er aan om naar Nederland te komen voor de Invictus games. Supporting the Dutch & Canadians.
  Zou leuk zijn om een reünie er van te maken.

  1. Hoi ruud, ik was gelegerd b cie 80-6 op de beneden verdieping na de ingang rechts, welk peleton zat jij.

 20. Erg leuke site. Wat ik wel mis, is dat er weinig tot niets te vinden is over de Limburgse Jagers.
  Ik was van de lichting 65-2 en heb na vier maanden Venlo waar ik de rijopleiding in de YA 328 heb gehad, 14 maanden in Seedorf gelegerd geweest bij het 42e Pantser Infanterie Bataljon.
  Als er nog jongens zijn van die lichting, dan hoor ik het graag.

 21. Ik werd na de SROKI in Ermelo (lichting 82-4), in januari 1983 – september 1983 als sergeant geplaatst bij het stafwachtpeloton van de brigadestaf (Stoters) en later na een NBC-opleiding in Breda (Chassékazerne meen ik) ook nog toegevoegd aan de S2/NBC o.l.v. Kapt ….? Majoor Gilo Edens was de compagniescommandant (in 2010 te Suriname overleden) en SMI De Bakker de SM. Sgt1 De Vries was de pelotonssergeant, een topkerel. Laatst nog een artikel over gelezen, erg leuk. Een bijzondere ervaring, ik denk er nog veel aan terug. Mogelijk meldt zich nog iemand?

 22. Hallo ik ben Willem Ruiter en heb gedient in Seedorf bij de 41 Afdeling veld artellerie BBT of terwijl de Bravo Beeren. Mochten er nog mensen onder jullie zijn die in de zelfde lichting onder kapitein Hunck en luitenan Frans Matsers hebben gedient dan ben ik op zoek naar jullie on te kijken of er eventueel een behoefte is om een reuni op te zetten. Vriendelijke groeten Willem

 23. Beste Bert,
  Mijn complimenten voor deze site erg leuk de foto’s verhalen en films en herkenbaar.
  Mijn vader Henk Bilderbeek heeft van 1970 tm 1975 in Seedorf gezeten bij 840 zw tr cie en reed toen met de Faun en later de FTF en is begonnen op de Antar.
  Wij woonden toentertijd op de Bresslauerstrasse vlak bij de school met de spoorlijn.
  Ik miste foto’s van 840 helaas maar ik denk dat niemand van die eenheid je site kent.
  Veel succes nog.

  Groet,
  Berry Bilderbeek

  1. Beste Berry, check mijn mail, en ga voor meer informatie naar de Reünie-startpagina (even naar beneden scrollen).

   1. Zijn er nog foto.s van de bouw en opening van het Holland huis in Zeven ik heb nog geholpen met bevoorrading. Later zijn we nog naar de opening geweest en ik ben nog wezen stappen met de leidster van de majorettes van het muziekkorps uit zeven.

 24. Ik ben nog benieuwd of de luitenant / kapitein H. Th. Koomen (hij volgde toen kapitein J. Koster op) nog verder carrière heeft gemaakt. Ik was gelegerd in Seedorf, lichting 79-1, korporaal hulpadministrateur 41 AfdVA Bravo Batterij (ofwel de Berenbatterij). Ik was toentertijd gelijk op met volgens mij de lichting 78-6 kanonniers en wachtmeesters uit, maar heb er een mooie tijd gehad.
  Korporaal Pattiasina, kannoniers Ruud Witjes, Eise Ritsema, chauffeur M109 Jan Jongen zijn enkele namen die me nog altijd goed bijstaan 🙂

   1. Hunck zat er toen ik als lichting 81- 5 opkomende dienstplichtige geschutsmonteur aanwezig was Seedorf bij de 41e afdelung veldartellerie. Gr Willem Ruiter

  1. Hoi hans ik ben aad kroon lagen op de zelfde zaal in seedorf ook rob grouw .ik heb helaas geen foto,s meer alles opgestuurd toen naar Hengelo. Maar heb daar ook een mooie tijd gehad jij ben toen voor de administratie gaan zitten hoor graag van je.
   Groet Aad kroon.

 25. Mooie site Bert echt genieten.
  Ben van lichting 70-3 opgekomen in de Lunettenkazerne in Vught voor 4 maanden.
  daarna Seedorf 41 GnBat A-cie .

  1. Ben van dezelfde lichting 70-3 ook 41 genie bat A comp. betere lichting was er niet, maar je naam zegt mij niet zoveel, ik zat bij het stafpeloton begane grond, was de chauffeur van kapt. Maréchal destijds, ik heb alleen nog contact met Ton Naus, hij was in die tijd hospik. Maar erg leuk dat je op deze Seedorf site reageert.

 26. Goedendag, Ik ben René Rombouts van lichting 78/6 en in begin 1979 in seedorf geplaatst bij 41 Genie bataljon A compagnie als hulp admeur bij de SMA. Kapitein Haar was de CC en later van Lent. Vaandrig Moet ken ik nog en sergeant Brekelmans. Op mijn kamer waren ook Duijndam en Ben Scholten. Wie heeft er ook in die tijd daar gezeten?
  gr. René

 27. In 2006 was ik bij de reünie in Seedorf.
  Daar kreeg ik een herinnerings-paraplu. Kort daarna is deze paraplu ergens in Duitsland (op vakantie ) gestolen.
  Weet u een plek / adres waar ik zo’n plu nog kan bemachtigen? Ergens in Nederland in een depot van Defensie?
  Ik zou het heel leuk vinden om er nog een te bemachtigen.
  Alvast bedankt voor het meedenken.

  Vriendelijke groet,
  Jan Kloosterboer

 28. Hallo iedereen,

  Helaas/gelukkig (geen idee) ben ik zelf niet in militaire dienst geweest, maar heb er wel een boel verhalen over gehoord van m’n vader.
  Hij is niet zo handig met de PC, dus vandaar dat ik voor hem/met hem bezig ben om hopelijk wat oude dienstmakkers op te sporen.
  De informatie die ik op dit moment bij de hand heb is:

  * 11e Brigade Geneeskundige Compagnie Verzamelplaats Peloton
  * 72-3 is de lichting

  Namen die nog in het geheugen gegrifd staan zijn Huib Schaap, Gerard Kistemaker, Jan Kuik en Frits Ruisintveld.
  Komt iemand dit misschien bekend voor of kan iemand ons er, op wat voor manier dan ook, misschien verder mee helpen?

  Alvast bedankt.
  Groeten Hans Mol.

  1. Beste Hans,

   De eenheid die je noemt was volgens mij in de 70er jaren gelegerd op de legerplaats Ermelo.
   In ieder geval niet in Seedorf of Hohne.
   Dus staat je zoekopdracht hier niet op de meest voor de hand liggende plaats.
   Niettemin succes gewenst met je speurwerk; je weet maar nooit.

   Willem de Wit

Plaats je bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s