Seedorf40 werkt samen met ‘Kazerne Seedorf’

De beheerders van deze website en facebookpagina Kazerne Seedorf hebben besloten hun krachten te bundelen. Beide kanalen beschikken over een groot bereik onder hun doelgroep, die voornamelijk bestaat uit (ex-) militairen die ooit op deze legerplaats hebben gediend en daar over het algemeen met nostalgisch verlangen aan terugdenken. In aantal zijn ze niet te verwaarlozen, en het worden er steeds meer! Logisch als je bedenkt dat meer dan 100.000 militairen gestationeerd zijn geweest op dit stukje ‘Nederland’ tussen Hamburg en Bremen, en haast vanzelfsprekend dat daarvoor de nodige internetruimte beschikbaar is.

afb-samen

Zoals de facebookpagina die de mogelijkheid biedt om fotomateriaal en oproepjes te posten. Als ze worden geselecteerd voor plaatsing op de tijdlijn zorgt het FB netwerk voor onmiddellijke verspreiding onder de volgers, en dat zijn er inmiddels meer dan 5.400! Regelmatig tref je nieuwe aanvullingen op je startpagina. Je kunt deelnemen aan polls, recensies plaatsen en je vrienden uitnodigen deze pagina te liken waardoor ook zij voortaan worden geïnformeerd over de laatste toevoegingen.

De website Seedorf40.com ontbeert de snelheid van facebook, maar blijkt een ultieme graasweide voor liefhebbers van verhalen, foto’s, video’s en historische feiten over de kazerne,
hetgeen wordt bevestigd met ruim 1 miljoen pagina-hits!
Bovendien is iedereen welkom om zijn/haar relaas te vertellen en fotoalbums in te sturen waarvoor op de site een permanente plaats wordt ingericht. Voor feedback is er een gastenboek beschikbaar waar reacties en oproepen geplaatst kunnen worden. Hierdoor heeft Seedorf40 in het verleden al meerdere groepen oud-militairen met elkaar herenigd!

Door deze samenwerking – waarbij de zelfstandigheid van beide partijen bewaard blijft – ontstaat een breed platform waarop herinneringen kunnen worden uitgewisseld in woord en beeld. Voor iedereen die af en toe een beetje heimwee naar de legerplaats niet kan onderdrukken…

Tilburg/Montfoort 26 april 2014
Geactualiseerd op 22 mei 2019