Ook jouw mening telt!

Voor het plaatsen van een bericht vind je aan de onderzijde van deze pagina een tekstkader. Schrijf hier je verhaal en klik op “reactie plaatsen”.
Belangrijk: lees eerst de gebruiksvoorwaarden voor de spelregels (pagina opent in apart venster).

585 reacties op ‘Gastenboek

 1. Mijn naam: Willem Lissenberg.
  Lichting 67-1. Was dpl huzaar en diende onder Maj. Vic v. Bouwdijk Bastiaanse als mortierist bij 41ZVE in Seedorf.
  Zat samen met Cor Singelenberg op een M106 bak met Jan Prins, Johan Brummelhuis, Alan de Koningh en Jan Bos.
  Houden ook nog na 50 jaar onze reunies.

 2. Heerlijk om deze Seedorf stories te lezen, ik nodig ouwe maten uit om via dit medium iets te laten horen uit de periode 69/1 70/3 , vooral zij die bij 41AVA STAF STAF BATTERIJ zaten
  Groet john Sissing 69/1

 3. Net de film zitten kijken over de dienstplicht in Duitsland van 1988 ik ben zelf dienstplichtig geweest in 1984 en wat schetst mijn verbazing halverwege de film komt mijn vader in beeld als instructeur bij het parachutespringen en die kwam wel ff binnen zo onverwacht aangezien hij vorig jaar is overleden. Ron Bronsveld lichting 83-6 bij de 41 genie bataljon ssv

  1. Dan, zij het laat, gecondoleerd met het verlies van je vader Ron.
   Dit is voor mij ook weer bijzonder om te lezen, ik ben die gast in die oranje overall die van rechts naar links achter je vader verdwijnt namelijk.

 4. Op de valreep van dit rare jaar: ik ben Cor Singelenberg, ooit dpl wmr in 41ZVE, lichting 66-6 en van 1967-68 in Seedorf gelegerd. Een aparte club, vandaar dat ons peloton na ruim 50 jaar nog steeds incidenteel bijeenkomt. Uiteraard is niet iedereen van toen aanwezig, maar zo’n 20-25 maten halen nog steeds herinneringen van toen op, en ieder jaar worden de verhalen sterker….

 5. Hallo ik ben Marti Vaanholt ik ben in Vught op ge komen en heb de adm opleiding in Den Bosch gedaan en Daarna de rest van mijn tijd in Seedorf gezeten Ik zat bij de st st verzorging 41 geniIk heb in de houten barakken gewerkt bij Serg Wiertz en Stelwagen
  Dat was in de jaren 69-1

 6. Moin. Die Seite ist echt super interessant. Die Region hier um Seedorf hat durch die Niederländer echt gewonnen. Unter den Selsingern, Seedorfern, Zevenern … gibt es immer noch viele Niederländer. Das tut der Region gut, finde ich. Daher habe ich die Seite mal auf denti24 verlinkt, damit auch Leute aus Zeven sehen, wie die holländische Kaserne so war.

 7. Alweer een jaar voorbij…wat gaat het snel, ik ben alweer 5 jaar met pensioen. Het geeft tijd om te denken en als vanzelf dwalen de gedachten af naar Seedorf…Wat een prachtige tijd heb ik er beleefd met ‘m’n’ bulldozer D7 ! Mooie karweien aan meegewerkt ! Fantastische mensen leren kennen waar ik met veel plezier aan terug denk… ook wel eens met spijt over de ‘streken’ die ik heb uitgehaald… Luitenant Pennings zal er wel een grijs haartje aan overgehouden hebben.. Fijne kameraden gemaakt..maar helaas uit het oog verloren… Mochten er oud dienstgenoten zich in het verhaaltje herkennen..stuur een kleine reactie naar me of reageer op deze website.
  M.v.g. Dave Muis

  1. Hallo Dave, hoewel ik slechts 2 jaar in Seedorf heb gelegen, heb ik ook dezelfde jongens leren kennen. Jouw gevoel is ook mijn gevoel. ook inmiddels 5 jaar met pensioen. Gelukkig heb ik een aantal nog weer gezien op het Afscheid Seedorf. We waren allemaal nog dezelfde…. Ook Sgt.Maj. Duursema nog weer ontmoet. Helaas ook een aantal niet…
   Pas later wordt je pas echt bewust hoe speciaal die tijd is geweest.
   M.v.g. Bé Drenthen (wapenhersteller ssv 71-73)

 8. Hallo, ik ben John Sissing, was gelegerd in Seedorf , lichting 69/1 en zat vanaf mei 1969 tot mei 1970 bij de 41 AVA staf , als chauffeur radiotelegrafist van de S3, majoor Offermans, de verantwoordelijke voor logistiek Ons staf afdeling zat in het eerste gebouw rechts bij de tweede kazerne ingang tegenover WZE gebouw Super tijd gehad bij Mutti Muller, de meiden daar en over de hekken klimmen na het avond appel. Ik heb nog veel namen in mijn hoofd, als kamergenoten O.a. Dirk Windhout, Dick Remelink’ Jos Feskens, onze ouwe stomp, Omar de Geter, Doesburg, Rix Rogge uit Limburg
  Ik ben er afgeknepen bij mijn aankomst, geweldig, maar deed bij de aankomst van de Groenen ook hard mee om ze te ontgroenen. De bar in het gebouw was ook altijd feest en zuipen en deReeperbahn was toch een Efteling opzich
  Een ieder die in deze periode er zat, of namen herkent of wat dan ook, mag reageren. Graag!!
  [naschrift: mailadres is verwijderd, want dit is in strijd met de gebruiksvoorwaarden]

 9. Mijn naam is Ad van den Berg.
  Was gelegerd in Seedorf ,Lichting 69-3 , Mortierschutter M 106 A1. moet nog wel eens terug denken
  hoe ik het naar mijn zin had, toenmalig luitenant Karsing was tof.
  Vooral de uitjes naar De Harzgebergte en Kopenhagen
  Ik en nog 2 ander mede dienstplichtigen komen nog steeds elk jaar 1x bij mekaar , 51 jaar tot nu toe.

  1. Bijzonder Ad jullie samenkomst 1 x per jaar blijven doen hoor,
   Ik zat er een jaar later 70-3
   41 geniebat- A copagnie. Mooie herinneringen aan die tijd.
   Groet Trinus.

 10. Ik was van 67-6 en gelegerd bij het 41 Gn bat in Seedorf. Onze Sergeant Majoor heette Kwaaitaal. Ik weet nog enkele namen, zoals Toepoel. Met hem gingen we een keer met de auto terug naar Nederland en zijn we bij de grens aangehouden. Ook nog op herhaling geweest in Ossendrecht en de Harskamp. De excursie naar Wolfsburg was een mooie.

 11. Was van dec 1985 tot okt 1986 gelegerd in KAZCO gebouw en was tandartsassistent in het KZV Seedorf.
  Leuke gezellige tijd gehad in de compagnies bar, tatöff in bremervörde etc, de joegoslaaf in Zeven.
  Volledig zinloos maar wel gelachen. Geen contact meer met dienstmaten daarna. Was heel gek, opeens was het klaar en een paar dagen later kreeg je een stempel in je militaire paspoort,zwaaide je af en werd je op de bus gezet. Toedeledoki.
  Ik was wel opgelucht dat klaar was. Ben nog nooit zo blij geweest om in een bus te stappen naar Zwolle. Na 10 maanden werd het wel een sleur werk doen dat je niet boeide. Hele dag opengesperde bekken kijken bij de tandarts hhahahahah.

  Groet Rene van Hooren

 12. Wat een verrassing zeg, hoorde vandaag daar er nog een P. Haans (Pedro) bij 103 heeft gewerkt.
  Ik zelf zat in 1970/71 bij 103 St.St.Verzorging gezeten olv Majoor Witteveen.
  Een moord tijd gehad.
  Peter Haans. Krommenie

 13. herman Frerichs lichting 77-5 ,41 bevocie
  eerst transp pel later gem transport pel ,staf pel. vanaf 1977 -1983. mijn vader was in deze periode redacteur en voorlichter bij de griffioen.

 14. Ik ben Anne de Jong , lichting 65-2. Ik was chauffeur op A03 van 103 Verkenningsbataljon.
  Namen van maten die ik nog weet: Willem Bunnink, Hugo Bestebreur, Dirk Hoogenberg, Frits Muurman, Koos Timmer, Jan Oosterink, Maarten van der Vaart, Henk Schoofs, H. Foppes, K, Sira, Jan van Grootveld, Ed Verstraaten, Dennis Bos, Barend van den Akker, Henk Pal, Ton Carbin, Hans de Jong, Jefke Heutz, Ben Hakvoort, Henk Sloos, G. Lochtenberg, Jolle Balsma, Jan Kappers, Joop Wienk, Henk van Kaathoven, W. Wellen, W. Witteman, F. Becker, en de wachtmeesters Gaastra, en Raatgever. Deze namen heb ik destijds genoteerd voor een eens te houden reünie. Ik vond ze in de zak van mijn tuniek. Het is nu een beetje te laat voor een reünie , maar ik zou graag nog eens iets over jullie lezen.

  1. Het is nooit te laat voor een reünie Anne 🙂
   Als het door mag gaan, staat er voor volgend jaar een reünie gepland voor iedereen die ooit bij 103 VerkBat heeft gediend.
   Lees meer op: 103cv.nl

 15. Ik ben Jos Struik en ben van 82-5. Eerst KSE in Amersfoort 6 maanden lang. Daarna naar Seedorf als wachtmeester verkenner bij A Eskadron bij 103 Verkenningsbataljon. Toptijd gehad. Elke avond stappen. Meestal de Holzwurm met plaatselijke schonen 😬. Soms naar Mutti’s of naar de Reeperbahn in Hamburg (alleen je ogen uitkijken natuurlijk) Mooie oefeningen gedraaid en het IJzeren gordijn bezocht. Ik zat toen met collega’s Braakman, Hoogendoorn en Versteegen intern in Seedorf. Nu werk ik al heel lang bij de politie.

  1. Hallo Jos, dan hebben wij gelijktijdig bij het A-esk gezeten 🙂
   Ik ben een TS (Technisch Specialist) van 82-2 en ben in dec. 82 bij Alfa ingestroomd, mijn eerste functie was bestuurder op de A10, PC 1e peloton, 2e luitenant Arie Hertog.
   Bij welk peloton zat jij?
   Verder is er ook een FaceBook groep speciaal voor oud Trakehners. [Klik op mijn naam boven dit bericht voor het adres]

   En er staat voor komend jaar een reünie gepland i.v.m. de 60e verjaardag van het bataljon, meer hierover lees je op:
   103cv.nl

   Groet, Eric
   BOREEL!

 16. Van september 1976 tot juli 1977 (Lichting 1976-4) zat ik in Seedorf bij de 42-ste -staf staf brigade. Het was het eerste gebouw links na de ingang. Ben benieuwd hoe het is gegaan met de jongens met wie ik op de kamer lag. Eerste verdieping; na de trap links en dan laatste kamer rechts!! Ik weet nog dat we elke avond in slaap vielen met de muziek van ‘Once upon a time in the west”. Die muziek zal daarom nooit meer dezelfde zijn voor mij.

  Ik lag op een kamer met een jongen uit Amsterdam, Utrecht, Hardenberg (Johan Nijssink??) en een jongen met Indische achtergrond. Iets verderop lag een jongen op een kamer wiens ouders ergens in de buurt van Oosterwolde (*?) op een boerderijtje woonden. Ben daar zelfs nog een keer thuis geweest. Hij wilde graag emigreren naar Nieuw-Zeeland. Ben benieuwd of dat er nog van gekomen is. Heb twee prachtige foto’s uit die tijd. Eentje met de compagnies-geit waarvoor ik nog een hele tijd zorgde en eentje met de jongens van de kamer. Man, man, wat is dat lang geleden en wat waren we jong. Ben zo benieuwd hoe het iedereen is vergaan!! Graag je reacties!!

  1. En dan vraag ik me af was dit het gebouw van de GNK en die knaap uit Amsterdam was dat een fysiotherapeut van beroep, lichting 76-3, kan niet meer op zijn naam komen die zat ook bij de staf-staf.

 17. Hoi mijn naam is Marco v beers gelegen in Seedorf 103 ver ssv 88-3 waar ik een zeer mooie tijd heb gehad zekers rond het voetbal en lekker slapen in ik geloof discotheek stade helaas kan ik niet veel meer terug vinden uit die tijd maar zou zo nog eens met de heren terug gaan voor een weekje ook al kan dat helaas niet meer

 18. Ik Dik Koedoder 67-2 opkomst Vught Daarna 1 jr Seedorf 41 Genie bat.
  Misschien zijn er nog maten en foto s

 19. 41 ZVE Seedorf
  Hallo, wij , 2 kinderen van Hein van den Bovenkamp zijn al tijd opzoek naar foto’s en info over de diensttijd toen.
  Hij kon er hele verhalen over vertellen, met veel enthousiasme.
  Ook nu nog, terwijl hij vorm van Alzheimer heeft, blijft het 1 van zijn favoriete onderwerpen.
  Zijn geboortedatum is 18_11_1954. Geboren in Venlo

  Hopende op positieve reactie,

  Vriendelijke groeten

 20. Ik ben Ton Pruissen, lichting 67-5. Van plm. maart ‘68 tot maart ‘69 vuurleider bij de stafbatterij van de 41 AVA. Zijn mijn maten van toen er nog: Ruud de Visser, Teun Los en Hans de Haan?

 21. Ik ben een oud diender van Seedorf van 76/4, heb op de 41 Afdeling Veldartillerie gezeten en ben op zoek naar oud-collega’s zoals Zefke Tiemessen uit Sterksel, Henk Heezemans uit Eindhoven, kleine Heinen (die werd motormuis genoemd) en Touw. Allemaal kamergenoten.
  In dat jaar ging ook een kolonel uit dienst met een flinke snor. Andere namen kan ik mij niet meer herinneren.
  Ik ben 64 jaar, getrouwd en woon in Heythuysen Limburg. Reacties zijn welkom.
  Groet, Harrie Vossen

 22. Vliegveld Seedorf: zijn hier gegevens over? Ik heb hieraan gewerkt met een Buldozer D7.
  In 1967/1968 (lichting 67/6).
  41 Genie Batalion St.St. Verzorging

 23. Hallo Allen ,
  Ik ben zoekende naar foto`s en of verhalen over en van mijn in 2006 overleden partner en vader van onze zoon , Mijn partner was ten tijde van zijn overlijden werkzaam als CSM van de Charlie Tijger compagnie in Schaarsbergen , echter heeft hij ook gelegerd gezeten in Seedorf en in Havelte en hierover kan ik helaas weinig terug vinden . En weet dus ook niet de exacte periode wanneer hij in Seedorf werkzaam was …
  Onze zoon was in 2006 net 5 maanden toen zijn vader verongelukte en is nu inmiddels 14 jaar en ik heb gelukkig wel heel veel materiaal en verhalen en foto`s boven tafel weten te krijgen van en over zijn dienst tijd maar helaas over de periode Seedorf / Havelte niet, dus vandaar dat ik het hier maar probeer en wellicht dat iemand hem zich nog uit die tijd weet te herinneren …Zijn naam is Antonie Brand (oftewel Toon , Tony ) geboren 06-11-59 en overleden op 06-05-2006…
  Mocht iemand zich hem herinneren en of foto materiaal hebben dan verneem ik dat heel graag , zodat ik ook die diensttijd periode toe kan voegen aan het herinnering“s album voor mijn zoon over zijn vader.

  Alvast enorm bedankt
  Vriendelijke Groet Sandra

 24. Hallo allemaal hier,

  Ik ben opzoek naar oude dienstmaten van mijn vader: Theo van den Hurk /Lichting 75-4 tot begin ’77
  Hij heeft daar samen met een maat de kroeg gerund onder het verblijf.
  Ik vermoed dat hij bij de Paost-cie gezeten heeft( woodpecker embleem).

  Heeft iemand tips:)? Zou erg leuk zijn om hem weer in contact te brengen met zijn vrienden van de Seedorf tijd.

 25. Ik was van lichting 79-3 en was Instrumentmaker bij 41 ZVE Huzaren van Boreel.
  In Seedorf ik heb nog de Gouden indiaan gekregen voor mijn verdienste het was een zeer mooie tijd ondanks de de slechte dingen die ik heb meegemaakt daar en draag nog steeds een tenu met herdenkingen.

 26. Mooie website, ik ben zelf van de lichting 86-5 41e geniebataljon b-company en heb in Seedorf een prima tijd gehad. Onderling contact was super. Vele gezellige avonden gehad en de weekenden waren er om te stappen maar wel zondags om 12:00 uur je gezicht weer laten zien. Zaterdagmorgen eerst sporten, bosloop, wapenschoonmaken en daarna de kamer. Als je de foto’s terugkijk komen er weer vele herinneringen naar boven.

 27. mooie website, nog niet helemaal doorgenomen maar dat doe ik de komende weken zeker.
  Ik was van lichting 79-2 origineel opgekomen voor uitzending Unifil maar ivm achileespees ontsteking uitgevallen en over geplaatst naar 41 staf staf , bij het stafwachtpeloton Stoottroepen. Destijds ondermeer olv SMI Roovers en CC Kapt Herscheitt.
  Na de diensttijd nog 1 jaar blijven hangen als “beroeps”en uiteindelijk de plunjebaal ingeleverd (maar niet voor lang, nog 28 jaar actief als reservist).
  Helaas zijn al mijn foto’s op een na verloren gegaan. dus voor mij een mooie opfrisser alhoewel ik weinig collega’s zie . Mocht er iemand mij nog kennen , reageer ,

 28. Top site. Dankjewel hiervoor. Ikzelf ben als dochter van een militair in Zeven geboren toen mijn vader gelegerd zat op Seedorf. Hij heeft er 2x gezeten. Van 66 tot 70 en van 73 tot 78. Hij was genist en in mijn beleving zat hij bij 41 gncie maar of dat bestaat??? Zijn naam is Frans Hoeberigs. Is er iemand die beeldmateriaal heeft waar hij op staat? Alvast bedankt. Ga zo door met de site. Ikzelf ga nog regelmatig die kant op. Ik zit in een Roparun team van Defensie. De start van de run was vanuit Hamburg en dit jaar Bremen. Een dag voor de start komen we aan in Zeven om relaxed aan de start te komen. We slapen dan op Seedorf. Zo bijzonder. Pinksteren 2020 weer. Gegroet allen

  1. Oh nog een kleine aanvulling. Op de cover van de afscheids Griffioen staat Frans Hoeberigs als prins Carnaval afgebeeld

   1. Beste Ilse, mijn vader zat er van 1970 tm 1975 hij zat bij 840 zwaar transport en ja de carnaval was erg leuk daar hè

  2. Hoi Ilse
   Ik ben van de lichting 77/6
   En idd de 41e geniebataljon bestond zeker
   Ik zat bij de staf staf verzorging en heb nog mee geholpen met de bouw van het Holland huis in Zeven.

   1. Ja het Holland Huis heb ik gebouwd zien worden. Was Holland huis nummer 3 en staat nog steeds op dezelfde plek. Is nu een rode kruis gebouw

  1. ik peter de roy zat als dpl soldaat bij 840 zwt 1977/1978 als monteur chauffeur onder leiding van 1e luitenant T Bos

   1. Hoi; Frans Hoekstra – lichting 76-4 – gelegerd in Seedorf bij de st.st.42-ste pantserbrigade (na de hoofdpoort eerste gebouw links – kamer eerste verdieping – na trap links aan het einde van de gang rechts) wenst iedereen een goed 2021! Hopelijk vind ik nog een oude bekende … Groetend Frans

  2. Mijn vader Henk Bilderbeek heeft tot 75 bij 840 gezeten met oa Barnhoorn, Pieke Boemen, Arie Leifheit, rooie Fisher etc

 29. Bij het zoeken naar iets in de Samtgemeinde Zeven, stuitte ik op de naam Seedorf en vervolgens op uw site. Ik heb het gelezen en bekeken. Een mooie site, respect. Het maakte herinneringen wakker die eigenlijk heel ver op de achtergrond waren geraakt.

  Gelegerd in Hohne heb ik de verhuizing van de 41 Pabrig onderdelen daar en ook die uit Fallingbostel en Langemannshof, naar Seedorf meegemaakt.
  In Hohne bleef alleen het tankbataljon achter. Verhuizen daarvan was ook moeilijk geworden, want “in reparatie” was bijna regel voor de tamelijk aftandse Centurions.
  Ik deed als dienstplichtige dienst als MTO bij de Staf/Stafverz.Cie. Legerplaats Seedorf was w.b. huisvesting een verbetering voor alle personeel t.o.v. de uitgeleefde kampementen in Hohne, die nog uit de Hitlertijd stamden.

  De in de site genoemde commandant brigade generaal Hollertt herinner ik me goed. Er moest vaak voor hem vervoer naar Hohne worden geregeld. Zijn hart lag duidelijk bij de Centurions.
  Het straatnamenverhaal ken ik niet. Hollertt en de 4 S-en hebben wel bijgedragen (ook daadwerkelijk in de pot) aan het leefbaar maken van de saaie kantine en de bouw van een bar voor de pelotons van de StafCie.

  Namen: De commandant stafcompagnie was de kapitein Van Coesveld; plv. commandant B. Westerhof. Hij was formeel de MTO, waaraan ik was toegevoegd. Hij kreeg echter kort na mijn komst een andere functie in de brigadestaf. Een vervanger bleef uit.
  Ik heb de rest van mijn diensttijd een heel druk winkeltje kunnen bestieren. Met de maten van het logistieke peloton en anderen veel plezier gehad. En hoewel ik met het militaire niets had en niets heb, heel veel geleerd. De groep maten waarmee ik diende en zeker het kader zal inmiddels wel aardig uitgedund zijn; ik hoop dat velen (o.a. ik) het nog een tijdje volhouden. Ik zal de site zeker nu en dan bezoeken.

  Hartelijke groet, Reint Klok.

 30. Dienstmaten zoeken van lichting 79/4, ik zat bij 41 Bevo Cie
  Op zoek naar ondermeer Taeke Roorda die bij mij in het peloton zat van 1979/1980, en naar Jan van Stralen van de Zwaar Transport Cie.

  1. Kees, zat jij niet bij mij op de kamer, ik was van 78-2 en zwaaide (na een verlengde dienstplicht) af als kpl.

Plaats je bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s