Ook jouw mening telt!

Voor het plaatsen van een bericht vind je aan de onderzijde van deze pagina een tekstkader. Schrijf hier je verhaal en klik op “reactie plaatsen”.
Belangrijk: lees eerst de gebruiksvoorwaarden voor de spelregels (pagina opent in apart venster).

583 reacties op ‘Gastenboek

 1. 41st gnbat 80-6
  Leef in Canada sinds 1991.
  Zijn er dienstmaatjes van mijn tijd in Seedorf?
  Volgend jaar denk ik er aan om naar Nederland te komen voor de Invictus games. Supporting the Dutch & Canadians.
  Zou leuk zijn om een reünie er van te maken.

  1. Hoi ruud, ik was gelegerd b cie 80-6 op de beneden verdieping na de ingang rechts, welk peleton zat jij.

 2. Erg leuke site. Wat ik wel mis, is dat er weinig tot niets te vinden is over de Limburgse Jagers.
  Ik was van de lichting 65-2 en heb na vier maanden Venlo waar ik de rijopleiding in de YA 328 heb gehad, 14 maanden in Seedorf gelegerd geweest bij het 42e Pantser Infanterie Bataljon.
  Als er nog jongens zijn van die lichting, dan hoor ik het graag.

 3. Ik werd na de SROKI in Ermelo (lichting 82-4), in januari 1983 – september 1983 als sergeant geplaatst bij het stafwachtpeloton van de brigadestaf (Stoters) en later na een NBC-opleiding in Breda (Chassékazerne meen ik) ook nog toegevoegd aan de S2/NBC o.l.v. Kapt ….? Majoor Gilo Edens was de compagniescommandant (in 2010 te Suriname overleden) en SMI De Bakker de SM. Sgt1 De Vries was de pelotonssergeant, een topkerel. Laatst nog een artikel over gelezen, erg leuk. Een bijzondere ervaring, ik denk er nog veel aan terug. Mogelijk meldt zich nog iemand?

 4. Hallo ik ben Willem Ruiter en heb gedient in Seedorf bij de 41 Afdeling veld artellerie BBT of terwijl de Bravo Beeren. Mochten er nog mensen onder jullie zijn die in de zelfde lichting onder kapitein Hunck en luitenan Frans Matsers hebben gedient dan ben ik op zoek naar jullie on te kijken of er eventueel een behoefte is om een reuni op te zetten. Vriendelijke groeten Willem

 5. Beste Bert,
  Mijn complimenten voor deze site erg leuk de foto’s verhalen en films en herkenbaar.
  Mijn vader Henk Bilderbeek heeft van 1970 tm 1975 in Seedorf gezeten bij 840 zw tr cie en reed toen met de Faun en later de FTF en is begonnen op de Antar.
  Wij woonden toentertijd op de Bresslauerstrasse vlak bij de school met de spoorlijn.
  Ik miste foto’s van 840 helaas maar ik denk dat niemand van die eenheid je site kent.
  Veel succes nog.

  Groet,
  Berry Bilderbeek

  1. Beste Berry, check mijn mail, en ga voor meer informatie naar de Reünie-startpagina (even naar beneden scrollen).

   1. Zijn er nog foto.s van de bouw en opening van het Holland huis in Zeven ik heb nog geholpen met bevoorrading. Later zijn we nog naar de opening geweest en ik ben nog wezen stappen met de leidster van de majorettes van het muziekkorps uit zeven.

 6. Ik ben nog benieuwd of de luitenant / kapitein H. Th. Koomen (hij volgde toen kapitein J. Koster op) nog verder carrière heeft gemaakt. Ik was gelegerd in Seedorf, lichting 79-1, korporaal hulpadministrateur 41 AfdVA Bravo Batterij (ofwel de Berenbatterij). Ik was toentertijd gelijk op met volgens mij de lichting 78-6 kanonniers en wachtmeesters uit, maar heb er een mooie tijd gehad.
  Korporaal Pattiasina, kannoniers Ruud Witjes, Eise Ritsema, chauffeur M109 Jan Jongen zijn enkele namen die me nog altijd goed bijstaan 🙂

   1. Hunck zat er toen ik als lichting 81- 5 opkomende dienstplichtige geschutsmonteur aanwezig was Seedorf bij de 41e afdelung veldartellerie. Gr Willem Ruiter

  1. Hoi hans ik ben aad kroon lagen op de zelfde zaal in seedorf ook rob grouw .ik heb helaas geen foto,s meer alles opgestuurd toen naar Hengelo. Maar heb daar ook een mooie tijd gehad jij ben toen voor de administratie gaan zitten hoor graag van je.
   Groet Aad kroon.

 7. Mooie site Bert echt genieten.
  Ben van lichting 70-3 opgekomen in de Lunettenkazerne in Vught voor 4 maanden.
  daarna Seedorf 41 GnBat A-cie .

  1. Ben van dezelfde lichting 70-3 ook 41 genie bat A comp. betere lichting was er niet, maar je naam zegt mij niet zoveel, ik zat bij het stafpeloton begane grond, was de chauffeur van kapt. Maréchal destijds, ik heb alleen nog contact met Ton Naus, hij was in die tijd hospik. Maar erg leuk dat je op deze Seedorf site reageert.

 8. Goedendag, Ik ben René Rombouts van lichting 78/6 en in begin 1979 in seedorf geplaatst bij 41 Genie bataljon A compagnie als hulp admeur bij de SMA. Kapitein Haar was de CC en later van Lent. Vaandrig Moet ken ik nog en sergeant Brekelmans. Op mijn kamer waren ook Duijndam en Ben Scholten. Wie heeft er ook in die tijd daar gezeten?
  gr. René

 9. In 2006 was ik bij de reünie in Seedorf.
  Daar kreeg ik een herinnerings-paraplu. Kort daarna is deze paraplu ergens in Duitsland (op vakantie ) gestolen.
  Weet u een plek / adres waar ik zo’n plu nog kan bemachtigen? Ergens in Nederland in een depot van Defensie?
  Ik zou het heel leuk vinden om er nog een te bemachtigen.
  Alvast bedankt voor het meedenken.

  Vriendelijke groet,
  Jan Kloosterboer

 10. Hallo iedereen,

  Helaas/gelukkig (geen idee) ben ik zelf niet in militaire dienst geweest, maar heb er wel een boel verhalen over gehoord van m’n vader.
  Hij is niet zo handig met de PC, dus vandaar dat ik voor hem/met hem bezig ben om hopelijk wat oude dienstmakkers op te sporen.
  De informatie die ik op dit moment bij de hand heb is:

  * 11e Brigade Geneeskundige Compagnie Verzamelplaats Peloton
  * 72-3 is de lichting

  Namen die nog in het geheugen gegrifd staan zijn Huib Schaap, Gerard Kistemaker, Jan Kuik en Frits Ruisintveld.
  Komt iemand dit misschien bekend voor of kan iemand ons er, op wat voor manier dan ook, misschien verder mee helpen?

  Alvast bedankt.
  Groeten Hans Mol.

  1. Beste Hans,

   De eenheid die je noemt was volgens mij in de 70er jaren gelegerd op de legerplaats Ermelo.
   In ieder geval niet in Seedorf of Hohne.
   Dus staat je zoekopdracht hier niet op de meest voor de hand liggende plaats.
   Niettemin succes gewenst met je speurwerk; je weet maar nooit.

   Willem de Wit

 11. Door toeval omdat binnenkort een oude dienstmaat jarig is ben ik op deze fraaie site gekomen. Ook ik mocht een mooie tijd hebben in Seedorf,ik ben van lichting 82-4 en heb gediend als wapenhersteller bij de 41AFDVA -Bravo Batterij. Wij hadden een hecht groepje dat de gehele diensttijd met elkaar opgetrokken is en nadien elkaar (op een uitzondering na) helaas uit het oog verloren . Frans Vrolijken,Gijs Oliemans, Overeem, Koos Prins en Mark zijn de namen die ik nog weet. Onze diensttijd zijn we prima door gekomen door regelmatig op stap te gaan en geweldige oefeningen mee te maken. Ook hebben we ons op de kazerne altijd prima kunnen vermaken in onze eigen kroeg en het KMT, PMT en HMT en NATO kantine. Ook de filmzaal werd regelmatig bezocht. De schietclub en de sport faciliteiten waren ook prima geregeld. Kortom een alles behalve vervelende diensttijd en ik kijk er dan ook met plezier aan terug.

 12. Ik zie nagenoeg geen reacties van de 41 Afdva
  Zelf was ik van lichting 88-6 en in 89 kwam ik bij de SSVBT van de 41 Afdva en was daar hospik.

  Mooie tijd gehad met veel oefeningen op Munster-sud

 13. Ik ben van de lichting 77/6 gediend bij het 41e GN BAT.ST.ST.VERZ. heb nog geholpen met de bevoorrading voor de bouw van het Holland huis in Zeven o.a.

 14. per toeval ben ik op deze site gekomen ziet er gelikt uit en brengt veel herinneringen naar boven ik was van lichting 88-2 41 bevo cie

 15. Nooit geweten dat deze site bestond bij toeval gevonden ik ben van de lichting 72-3 opgekomen in leiden voor een koks opleiding overgeplaatst naar 41e genie bat. stafpeloton A compie. herinner o.a mijn chauffeur nog Martin Lelieveld ben benieuwd

 16. Voor oud 41 (Brig) Pagncie leden: Schrijf me gerust aan op faceboek. Ik heb een gesloten groep met alleen maar oud 41 leden. Heb je gediend bij de Pantsergenie dan ben je van harte welkom.

  Franklin Theelen

  1. Ad van der Wal 63-4
   Opkomst Lunetten kaz geb D Vught 4 maanden, da 14 maanden Seedorf
   41 pantsergeniecomp

 17. Eind 1970 gelegerd op de kazerne Seedorf 41e geniebat, volgens mij heette het gebouw het Wespennest, op dit moment heb ik weer contact met een oude dienstmaat Ton Naus destijds hospik, Ik ben Trinus van der Woude en was ingedeeld bij het stafpeloton en chauffeur van kap. Marechal. Heb geen idee of er nog foto’s zijn van mijn lichting.
  Groet.

 18. Min naam is Pieter Bos – lighting 75/5. Genie staf-staf company.
  Ik woon sins 1983 in de VS, maar heb nog steeds goede herinderingen.
  Een paar jaar geleden was ik van plan om de kazerne te bezoeken, maar leered dat het er niet meer is.

  – Jammer ! _

   1. En niet te vergeten, we hebben nog steeds “klein Seedorf” waar iedereen van harte welkom is met gratis koffie. Het is het gebouwtje bij de tennisplaats, nog een klein stukje nederland aan de rand van Kaserne Seedorf waar de traditie nog leeft. Kijk voor informatie op “traditievereniging klein Seedorf”

 19. Hallo, ten eerste een mooie site , echt genieten
  Ik ben Antoon Vugts lichting 71-6 opgekomen in TSOCM Ripperda Kazerne, Kazerne Commandant was Overste Marijs, Mijn CC was Kapt Miersemann, Sgt1 Ten Hoonte was onze instructeur.
  2 maanden BO, hierna 2 maanden ARO en als afsluiting 2 maanden AKV.
  Overplaatsing naar O.C.T.D Kromhoutkazerne 2 maanden en aansluitend 2 maanden specialisatie in Soesterberg Dumoulin Kazerne M-109 (J29EO).
  Daarna naar 41 Hrst-Cie in Seedorf mijn CC was Maj. Voogd en daarna Maj. Rademaker, Kap. AD was de Haas.
  Mijn Pel Commandant bij de Rups was Eltnt Tangeman, en later bij de Wiel ELtnt Plugge
  Groepscommandanten heb ik gehad in de personen Sgt1 van Beek en Sgt1 Bastiaanse.
  Ook een markant persoon binnen 41 Hrst -Cie was AOO Bosch
  Ben een paar maanden gedetacheerd geweest is Hohne, daar was mijn commandant Kapt Erkelens
  Tevens aantal malen mee geweest met 41 AVA op schietserie voor ondersteuning.
  Tijdens reunie in 2006 mijn oude commandanten nog mogen ontmoeten (Overste Rademaker en Kolonel Tangeman, en heel veel collegaevan destijds.
  We hebben nog steeds met een man of 5 a 6 nog regelmatig contact
  Heb er een fantastische tijd gehad, de saamhorigheid tussen beroeps en BBT en dienstplichtig heb ik altijd als zeer prettig ervaren.
  Hele mooi tijd.

  1. Anton, klopt helemaal jou verhaal, even om te weten, voor diegenen die op de Ripperda zijn opgekomen is er op 2 november eein bijennkomst in het Nationaal Militär Muzeum in Soesterberg, alles geheel zonder organisatie, dus wie komt die komt. Treffen ist ca.13.00 uur bij de YA328 in de hal. De enige kosten zijn : entreekaartje voor het museum en jou eigen konsumpties.

   Groeten van:
   Piet van Zeijl

 20. Beste Seedorf vrienden,

  Mijn naam is John van de Lustgraaf en ik was in 1970/1971 ingedeeld bij de 41 Geneeskundige Compagnie in Seedorf. Ik ben op zoek naar een foto van een zwerfkei met daarop de afbeelding van Fred Flintstone (onze compagnie mascotte). Wie kan mij hieraan helpen?
  Je kunt de foto mailen naar het contactadres van deze website.

  Alvast bedankt voor de moeite.
  John (Skippy) van de Lustgraaf, Brisbane Australië

  1. Hoi, ik meen dat ik die kei heb gefotografeerd. Ik was daar gelegerd van september 1969 tm 1970. Hospik. Alhoewel ik eigenlijk een vast baantje had als barkeeper. Ik ga zoeken. Groetjes Loek

 21. Heel fijn dat ik nu van het bestaan van deze Site weet. Ik ben van lichting 69/5. Na een maand rijopleiding in Keizersveer( niet geslaagd voor mijn rijbewijs en in beroep gegaan hiertegen) ben ik overgeplaatst naar Bussum ( Palmhotel). Daar kregen ik een maand opleiding in ABC oorlogen. Ik werd eind december 1969 overgeplaatst naar Seedorf bij de 41e Brigade Geneeskundige Compagnie. Na korte tijd mocht ik een maand terug naar Harderwijk om alsnog mijn rijbewijs te halen de Daf YA 314. Geslaagd bij de eerste keer examen.
  Terug in Seedorf kreeg ik mijn eerste auto met een badwasinstallatie, zoals die genomen werd. Ik kreeg een prima tijd daar met erg leuke maten. Apart was onze reis naar Denemarken / Sweden. Wij noemde deze reis ‘oefening porno’. Een pracht lang weekend (zonder porno).
  Ik zou graag maten terugvinden. Ik was o.a. Barkeeper en DiscJockey. Een pracht tijd. Helaas lukte het mij toto nu toe niet om via de Site dienstmakkers maten terug te vinden. Ik hoop dat dat nu wel lukt!

  1. Hallo Jac. Ben jij de Jac Koppers die in 1970 dezelfde tijd in Seedorf was als ik? Er was een groep van ons waaronder Peter van Zanten Kolff (spelling?) Mijn bijnaam was toen Skippy-. Ik kwam uit Australië en maakte van de gelegenheid gebruik om mijn dienstplicht in Nederland te doen.
   Ik ging terug naar Australië in 1971. Laat het me weten als ik de juiste Jac Koppers heb.
   Met vriendleijke groet uit Australie van John (Skippy) van de Lustgraaf.
   PS. Mijn Nederlands is niet zo best….sorry.

   1. Hallo John, nou jouw Nederlands is echt niet slecht hoor! Erg leuk om van een van mijn dienstjaren te horen. Ik ben al lang bezig met oproepen op o.a. seedorf40 en op de FB site van dienstmakkers. Tot nu toe geen reactie, gelukkig nu ben jij de eerste die reageert. Ja, ik ben die Jac Koppers waarover je schrijft. Ik weet niet echt zeker of ik jou (naam) ken. De namen wel weleer heb ik niet echt duidelijk meer. Herken jij mijn verhaaltje over de trip naar Denmarken/Zweden? Welke was jouw functie en weet jij nog meer namen? Kortom er is nog veel te “ ontdekken”. Heb jij misschien nog een foto van jezelf uit die Seedorftijd?
    Ben erg benieuwd daarna!
    Hartelijke groeten Jac Koppers

 22. Het valt mij op dat er weinig geschreven wordt over 103 verk bat ik zat daar lichting 79-1. Hebnog wel steeds contact met 1 dienst makker Ben Reuvers. En krijg nog wat kerstkaarten van Rob Janssen en Eppo Mol. Rest van dienst hoor je weinig meer van. Weet dat een andere Rob naar Noorwegen is geëmigreerd om schrijver te worden maar nooit een boek in de winkels gezien.

  Ed Lens. 79-1 verk bat Seedorf.

 23. Ik was van de lichting 88-3 na de rijopleiding LaRovanuit Ossendrecht overgeplaatst naar Seedorf en zat daar t/m ’89.
  Ik was ondergebracht bij het KAZCO maar zat als dpl kpl bij 111 CiDet, oftewel “sectie stiekem” in een gebouwtje net buiten de kazerne t.o. de Groene KMar en het vervoersbureau. Ik reed in een blauwe Peugeot 205 met burgerkenteken of Opel Kadett met Duits kenteken (dienstauto’s) door zowat heel Duitsland. Maten van mij werkten voornamelijk bij het KAZCO en vervoersbureau. Wie herkent zich in de setting en zat daar toentertijd ook?

  1. Beste Luc, Herinner me de locaties niet helemaal, zt in 89 bij de sectie voorlichting. Maar ging daarvoorafgaand als 4 tonner chauffeur eens naar de grens waar wij met amerikanen en Denen 3 afluisterposten hadden geïnstalleerd. Daar reed ik jullie afdeling dan heen en terug. Zat jij daar ook bij?

 24. In 1967 begon ik als leerkracht aan de Nederlandse basisschool in Seedorf.
  Ik zou graag in contact willen komen met leerkrachten, die daar toen ook
  werkzaam waren.

 25. Dag Dames en Heren:
  Ik ben Jan Knapen lichting 69-6, opgekomen Lunettekazerne in Vught.
  Ingedeeld bij de A.A.T. opleiding 2 maanden DAF 328 daarna voor 2 maanden
  naar Breda de opleiding DAF 616 BENZAU.
  Ik ben met 2 andere jongens vrijwillig en een die gekozen werd naar Seedorf gegaan
  Nou ben ik op zoek naar de adressen van deze 2 jongens Nou dacht ik misschien kunnen jullie mij helpen of een richting aangeven .
  A: Gerrit Mozes uit Amsterdam., ik meende ooit gehoord te hebben dat zijn vader een aanemersbedrijf had (feestman ten top).
  B: Henny Smits uit den Haag, in het burgerleven werkte die op een shell tankstion in den Haag.(ging graag mee op holland transport kon die lekker veel sigarette meenemen).
  Alvast Bedankt.

  1. Hallo Jan,
   Plaats de oproep ook op ; dienstmakkers.nl om t bereik te vergroten. Succes!
   Groene groet,
   Eric, 84-1
   Naschrift redactie: de websites Dienstmakkers.nl en Dienstmaten.nl zijn inmiddels opgeheven.

 26. Hoi Siep,
  Zie nu pas je reactie. Ik dacht dat jouw leidinggevende Bram van Vugt heette, altijd dronken! Mooie vent met het hart op de goede plaats. Die foto’s van onze corfeedienst heb ik ook, gemaakt door Hans Verbakel, de hoffotograaf. Leuke tijd daar gehad. Hoop van je te horen. Hartelijke groet Ivo

   1. Hoi Henk,
    Ben jij Henk Wessel?
    Nee, voor zover ik weet nam hij geen rijexamens af. Hij was toen een sergeant 1 en baas over het COG.

 27. Een relaas over Sandborstels ‘verzwegen verleden’, in de achtertuin van kazerne Seedorf waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de meest gruwelijke dingen zijn gebeurd en waar wij als dienstplichtigen totaal geen weet van hadden. We wisten wel wat over de meer bekende concentratiekampen, zoals Bergen Belsen waar ik met een afvaardiging in 1971 met de genie naar toe was geweest om er een krans neer te leggen.
  Wij als jongere generatie hadden geen oorlogsverleden en de Duitsers waren gewone mensen net als die van de andere landen.
  Kazerne Seedorf was een vooruitgeschoven Navo-post dicht bij het Ijzeren Gordijn in West-Duitsland, die onze bondgenoot was in de strijd tegen de overheersing van het communisme oftewel Rusland. Wij Nederlandse militairen waren daar ‘gastheer’ om samen met de Duitsers en andere NAVO-leden ervoor te waken dat de Russen het niet in hun hoofd zouden halen zomaar de grens over te steken. We hadden een gemeenschappelijke vijand en daar hadden we onze handen vol aan. Kazerne Seedorf zocht toenadering met de plaatselijke bevolking om over en weer goodwill te kweken. Nee, Seedorf wilde hen niet schofferen met het oprakelen van het naziverleden. We voelden een sterke verbondenheid met hen vanwege de ‘koude oorlog’.
  Het is daarom goed dat ‘ Stiftung Sandborstel’ zélf is begonnen het vergeten kamp Sandborstel weer op de kaart te zetten in weerwil van de nabestaanden én overlevenden, waaronder ook Nederlanders.
  Het artikel over Sandborstel heeft zeker nut, omdat wij geconfronteerd worden met feit dat deze uitwassen zomaar weer kunnen gebeuren, wanneer de omstandigheden daar zijn.
  Daarom zijn 4 en 5 mei zo belangrijk voor gewone burgers en militairen.
  Niemand is gebaat met oorlog, wél met vrede.

 28. Bedankt voor het plaatsen van het verhaal achter het KZ Sandbostel.
  Inmiddels is het hier een item in het advertentieblad Bremervörder Anzeiger dat af en toe terugkeert.
  Wat minder bekend: in het boek Sonny Boy van Annejet v.d. Zijl, is één der hoofdpersonen Waldemar Nods. Ook Waldemar is in Sandbostel om het leven gebracht, vooral omdat hij van Afrikaans-Surinaamse afkomst was. Hij was een Untermensch, net als Russen, zigeuners, Joden en iedereen die niet blond haar, blauwe ogen had en Germaans was.

 29. ligting 90-4 hier als ik dit alles zo lees hier ben ik nog maar een groentje van de St st 41 pabrig verbindingen

 30. Leuk om deze website te vinden.
  Ben zelf van lichting 84/5, werkzaam als Tda Ass van November ’84 tot einde Oktober ’85.
  Was ingedeeld bij het KazCo (“de Kazerne Commando’s” – NOT!!).
  Leuke herinneringen, o.a. een compleet verslapen Oudjaar…

 31. Wat is het toch jammer dat er uit de periode tussen half augustus 1968 en december 1972 weinig is bekend van 103 Verkenningsbataljon. Ook zeer weinig foto’s. Wie heeft daarover informatie??
  Ook oud-TS ‘ers zullen zich vast nog een fijne tijd herinneren.

  1. Hoy ben Pieter Mollee van 67-1 zat in seedorf 103 stf stf verz escadron o.lv. adjudant Scheffer op achterterein bij BOG op takelwagen Thunderbird leuke tijd gehad alleen we hadden verschillende lichtingen vandaar weinig contacten ik reed in een DKW gele stationwagen in het weekands naar dancings in omgeving de kazerne zoals hamburg bremervorden ect ect a 3mark de man reageer AUB grt Piet Amsterdammer die tijd ook mijn best vriend uit Zeist reageer AUB grt

 32. Ik was van lichting 85-2 eerst naar Tilburg voor de opleiding daarna naar Seedorf bij 828 afv.det.
  De enige die ik nu nog zie is Erik Verstraten om de eenvoudige reden dat het mijn zwager is geworden.
  Wat ik nog weet is dat we doordat we met relatief weinig man waren de club redelijk hecht was bijvoorbeeld uitgaan met z’n allen en zo.
  Ik vind het jammer dat ik de laatste reunie gemist heb niets aan te doen als er weer eens iets is houd ik mij aanbevolen.

  1. He Wilko heb in 2015 nog naar je gezocht i.v.m. reunie hetzelfde geldt voor Erik Verstraten. Jammer dat jullie er niet bij waren. grt. Peter van Wijk

   1. Hallo Peter,
    Jammer dat ik er in 2015 niet bij ben geweest daar is helaas niets meer aan te veranderen.
    Mocht er ooit nog iets komen ben ik nu wel te bereiken.
    Groeten Wilko.

 33. Mijn naam is Willem Doppenberg. Ik was als dienstplichtig korporaal gelegerd in Seedorf. Mijn onderdeel was 41 Pabrig TN Bataljon Herstel Cie K 5. K 5 zal wel staan voor Kamer 5. Ik hoorde tot de lichting 69/3 en ik ben afgezwaaid op 10 september 1970.
  Helaas weet ik me niet veel namen meer te herinneren die destijds met mij in Seedorf gelegerd waren. Eigenlijk alleen maar een jongen met de achternaam Tanis.

  Ik zou het erg leuk vinden weer eens contact te hebben met mijn oud strijders.
  Dus als je dit leest mail me dan svp
  Met vriendelijke groet,
  Willem Doppenberg

  1. Hallo Willem, Helaas was ik van een andere lichting (72-3) maar door jouw bericht weet ik nu weer te herinneren dat er ook bij ons iemand was met de naam Doppenberg. Groet, Gerrit

 34. zoektocht naar maten lichting 70-2

  waar zijn mijn dienst maten van lichting 70-2 alfa companie 103 cv met oa ltn carsing en wachtmeester de jong

 35. Zijn er mensen die in 1980 gediend hebben ?
  ik was van lichting 80/2 42painfbat en heb een facebook site opgezet [te bereiken door op mijn naam te klikken]
  Meld je gerust aan . !

 36. Beste ex maten 4 jaar semi beroeps

  Lang geleden 1975 1 werd mijn opkomst op de Ripperda Kazerne Haarlem 6 maanden opleiding 2 maanden militaire opleiding 2 maanden rijopleiding en 2 maanden kader opleiding.
  had het geweldig naar mijn zin daarna Kromhout Kazerne Utrecht een stuk minder VAM opleiding en ik wou meer actie .
  Heb dienst enorm gemist en miskend terwijl je weet dat je voor 4 jaar tekent.
  Naar Hone of Seedorf Atoomkoppen bewaken in de koude oorlog.
  Hebben wij ook gewerkt met die giftige verf op vrijdag met onderhoud Dikke Daf.
  Waarom is er met Veteranendag geen plek voor ons als oud gediende.
  Goede tijd gehad [weblink verwijderd; zie gebruiksvoorwaarden] vond laatst oude foto’s terug.
  Eerdaags mijn web site updaten met de foto ‘s

  Groet Rein Mulder heb nog contact met 2 maten.

 37. Hallo ik ben van lichting 82-4 en heb in Seedorf gelegen , ik zat bij 41 genie bataljon B compagnie.
  Ik was daar 4 tonner chauffeur bij sgt Dissel.
  Kapitein Willems was toen de CC
  Luitenant van Wijk PC
  Theo Kieboom Sgt
  De namen die ik van mijn maten nog ken :
  Gerard Drechsler
  Mary Kolsters
  Raymond Breedbruin
  Jeffrey Everse
  Johan de Jong
  Zou leuk zijn om een wat te horen

  Met vriendelijke groet
  Hans van der Meijden

  1. Ik ben van 2 maanden verder. 82-6. Zaten dicht bij elkaar.
   Sgt. Brekelmans herinner ik me nog. Vaandrig Hendriks, Sgt. Alleblas

   Grt,
   Marc Reijnen

   1. Hallo Marc, nu ik je naam zie weet ik weer wie je bent, das leuk dat er een reactie op kwam.
    Heb je nog eens een keer iets gehoord van de rest van de jongens?

    Groeten van Hans van der Meijden

   2. Hans,

    Alleen van Willem van den Berg heb ik nog eens iets gehoord.
    Dat was 1 van mijn slapies. Samen met Pieter Bakker en Thijs Visser als ik me niet vergis.
    De herhalingsoefeningen daar heb ik geen uitnodiging voor gehad.
    Ben ook laatst nog eens naar Vught geweest maar van de kazerne hebben ze een wooncomplex gemaakt.
    Alleen het originele wapen magazijn staat er nog, dat gebouw met de klok.
    En de ingang met het wachtgebouwtje.
    Het B-compagnie gebouw is verbouwd tot appartementen met nog wel het ”oude” uiterlijk. De in en uitgangs bogen zijn wel bewaard gebleven.

    Grt,

    Marc Reijnen

   3. Hallo Marc, ik ben er ook nog geweest en ben nog eens in Hedel wezen kijken en dat is lang geleden .
    Daar was toen sergeant Dissel aan het werk toevallig en sergeant Kieboom heb ik op Facebook gevonden en die werkte op een school in Den bosch.
    Arie Driessen heb ik op Facebook gezien .
    Ik werk als buschauffeur in openbaar vervoer in de regio Eindhoven.
    Ik heb in 2015 een herseninfarct gekregen en ben daar weer redelijk van hersteld.
    Wat doe jij tegenwoordig?

   4. Ik werk bij Gebr. Smits Keuken&Interieurbouw in Veldhoven.

Plaats je bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s