Ook jouw mening telt!

Voor het plaatsen van een bericht vind je aan de onderzijde van deze pagina een tekstkader. Schrijf hier je verhaal en klik op “reactie plaatsen”.
Belangrijk: lees eerst de gebruiksvoorwaarden voor de spelregels (pagina opent in apart venster).

668 reacties op ‘Gastenboek

 1. lichting 80-4 . 12 maanden bevo com mijn naam is Bart van den Berg,ik was chauffeur op een BM Volvo .super tijd gehad mooie herinneringen,helaas nog geen bekende tegengekomen hier.

 2. Hoi Hub, Ik herken je nog, Veel van de foto’s heb ik gemaakt zoals de kleurenfoto’s van Ingolstadt waar we 6 weken op oefening waren bij de Donau. ook het krantenknipsel heb ik nog van de BBQ bij de trimbaan. Jij sliep op de kamer naast de mijne bij Wim Oosterwegel van Jaap van pijpen als ik het goed heb. wij hadden sgt Reitsma en jullie de Leeuw.

  1. Hallo Bert,ik weet nog wie je bent,had het verleden week nog over jou,ik vertelde dat mijn broek waar het kruis geheel was uitgescheurd, door jou perfect was hersteld. Ik lag inderdaad in de kamer naast jullie alleen aan de andere kant bij Koos Stadens,Vermeer,Wierda,Toon Stroop,Koster,Klaas Klinge en Kuiper.Onze sergant was Jaap Loosman.Ik was degene die Jacob van Pijpen van zijn bed afspoelde door herhaaldelijk een emmer water over zijn hoofd te gooien hoewel het toen lachen gieren,brullen was vind ik dit gedrag van mij nu eigenlijk beneden alle peil. Leuk Bert dat ik nu wat van je hoor zou je de foto’s op deze site willen zetten? Inglostadt helaas was ik daar niet bij.Ik heb tot verleden jaar nog kontakt gehad met Gerben Wierda maar daar ben ik mee gestopt.Met Paul van Woerkom is ook nog eens kontakt geweest en ik heb Ger van Gessel op F.B.Bij Ad Pijnenburg ga ik af en toe op de koffie.Ad en ik zijn twee keer bij de Geniedagen in Vught geweest,in de hoop daar nog ouwe dienstmaten tegen te komen maar helaas.Bert vanuit Woudrichem de hartelijke groeten ik hoop snel op een reactie van je.
   Huub van Ooijen

   1. Je hebt zoals ik lees een juiste beroepskeuze gemaakt,Jaap Loosman heb ik nog een bij ons in woudrichem tijdens de visserijdagen ontmoet,hij was verbaasd mij daar te z ien wat doe jij hier vroeg hij,prachtig. Jaap heeft hier vrienden wonen het gaat met zijn gezondheid niet zo goed hoorde ik van hen.Luitenant vd Roovaart (Billie Turf) kwam ik nog eens tegen op de site van DGWT daar had hij een hoge funktie. Bert ,ik hoop nog eens van je te horen groet Huub van Ooijen

  2. Hallo Bert,

   Ik zag jouw reactie op de site. Fijn om nog iets van je te horen. Jij komt mij nog bekend voor. Ik heb ook nog contact met Paul Broekman contact gehad. Willem Oosterwegel schijnt inmiddels te zijn overleden. Sergeant de Leeuw, ik wis zijn naam niet meer. Door jou is die naam weer in mijn geheugen gegrift.

   Met vriendelijke groet,

   Hub Kusters

 3. A.L.Longayroux
  Lichting 70-4 dus nu echt wel “Ouwe stomp” .42 e Painfbat als boordschutter vanuit de Garde Jagers, Schaarsbergen nabij Arnhem NL,, overgeplaatst naar Seedorf.BRD Wel even wennen van de YP naar de “herrie AMX” waarin je als boordschutter prompt verkouden werd door die warme ventilatiestroom vertikaal voor je gezicht op die AMX. Op de ‘Plaat’ werken aan de tracks ( assen trekken) Leuke herinneringen aan de fotoclub en de belastingvrije winkels. Als actief lid VVDM een luis in de pels voor het kader ! De kolonel liet ons blaadje het liefst op zijn machine drukken en door censuur moest de afbeelding van Prins Bernhard met gevulde koek ( na uitlatingen van de Prins over ‘slappe Nederlandse militairen’) op een van die blaadjes op het hoofdkantoor van de VVDM worden gedrukt. Zo verscheen het alsnog ! Heeft iemand dat blaadje nog ? Voorst oefeningen als ‘Altenwalde ” en ‘Pantzerstorm’ en de schietoefeningen met pistool FN. Slapen in zo’n klein tentje eiste wel samenwerking, je had immers maar de helft ervan !
  Veel goede vrienden ook de ‘de Mortieren’ die wat soepeler werden behandeld dan de tirailleurs in de bonkende en gierende AMX. Veel bijzonder ‘maten’ zien opereren in de diensttijd, soms een openbaring. Ik heb geleerd in de slopende bustocht vanuit Nederland naar Seedorf te slapen.
  In mijn herinnering hoor ik soms nog de dwingende Duitse vrouwenstem die mij in Seedorf vroeg opriep om op te staan. Liever had met een Liebestraum ins Bett geblieben ” 😉

 4. Was 74/11 zat bij de stst van 103 werkzaam bij de BOG als lasser/plaatwerker. Leuke tijd gehad in Seedorf. Ik herinner mij nog de sm Vermeulen en Sm Spijker verder sgt1 van Os. Veel van de kazerne af voor oefeningen. Verder reizen naar Kopenhagen en met de Kerst Hartz gebergte.

 5. Ik ga het nu maar eens via f.b. proberen Ad .Waar zijn de mensen toch gebleven lichting 70-6.B-cie 41e Genie Bat. Seedorf. enkele namen Kees de Vos .,Klaas Klinge,Jacob van Pijpen.Gerrit Zaaijer,Ad Pijnenburg,Huub van Ooijen,Kees Zwaal,Henk Hoefnagel,van Rijn(zoon van een kleermaker) Toon Stroop,Laseur,Jeroen Martinos,Koos Stadens( is helaas overleden),Vermeer.Kapt.de Wit,serg Loosman, serg.Kwaaitaal,serg de Leeuw,luitenant v.d. Roovaart.

 6. Ik was lichting 72-6, 42e A-compagnie, als boordschutter op een AMX pantzervoertuig. Goede tijd gehad en heel veel geoefend.

 7. Ik ben Martin Slingenberg, lichting 70-2, wachtmeester bij 103 verkenning. Was een mooie tijd met veel leuke herinneringen. Ieder jaar hebben we nog een reunie van de diensplichtig onderofficieren. Daarnaast een compliment voor het weblog. Heel leuk.

 8. Super tijd gehad als boordschutter op YPR vooral tijdens oefeningen als de verwarming in het voertuig het niet deed. Ben van lichting 85/5 en zie de mannen (als ik kan) elke 5 jaar terug. We hebben binnenkort in november 2104 weer een reunie. Leuk om hier op deze site filmpjes en foto’s terug te zien als ik tijd hebal ik er ook een paar doorsturen.

 9. hoi hier M.Vastenhout die kan ik wel sturen misschien herken je wel iemand
  geef maar een email adres .

 10. leuke site, mooie herinneringen, heb er gezeten van 1996 tot 2004 bij NASAG.
  zelf als dienstplichtige gezeten lichting 84-2 A&T

 11. Hoi,
  Peter van Daalen hier. Lichting 77-2.
  Opleiding gehad in Amersfoort.
  Een geweldige tijd gehad met veel vrouwen en drank.

  Ook narigheid meegemaakt, ongelukken en lekker knokken tegen de duitsers.
  Een onvergetelijke tijd!

  Peter

 12. Heeft er nog iemand fotomateriaal uit de periode 1977 t/m 1980?
  Eerst paost en later met veel plezier bij A-cie (o.a. Lt./kapt. vd Gaag)

  1. Jazeker, ik heb een paar foto’s van ons detachement, de laatste lichting (78- 5 ) van de Juliana van Stolberg kazerne, de hospikken in spé. Na 2 maanden in Amersfoort verhuisden wij naar de Korporaal van Opheusden kazerne in Hollandse Rading. In de snoeikoude winter van 1978.
   Heb een geweldige opleidingstijd gehad in beide kazernes.

   Met vriendelijke groet,

   Joachim Stock

  2. Mathijs Vastenhout
   ik heb nog een foto van de hele club van lichting 79-6 bravo mortieren
   met kapitein van der gaag.

   1. hoi Mathijs ik zou die ook graag willen zien, ben van lichting 76-3 tot paost
    ik had een bijnaam KATJE lol

 13. Was prettig verbaasd mijzelf een paar maal op de foto’s te zien van het Veldpostonderdeel. Ik was van lichting 68-6 Verbindingsdienst en heb van januari 1969 tot maart 1970 in Seedorf gelegen. Een prachtige tijd met veel plezier, hard werken en verantwoordelijkheid. Ik was ook nog hobbyleider fotografie bij de welzijnzorg en begeleidde elke avond – met een collega – de bezoekers van de fotoclub met gebruik van de donkere kamer en met de vergrotingstoestellen. Zijn er nog oud-collega’s van de Veldpost of Kazco uit deze periode on-line?
  René Bodoux

  1. Ook ik zat bij die geweldige Veldpost In Seedorf van januari 1979 t/m 1 november 1979 en was gelegerd in het Kazco gebouw. Met Harrie Satink, Gino Leps, Geerts Dijks , Klaas Plat, Nico van Maanen, Rob Schermer, … van de Zwan, ….. van Tol , Dikkie de Waard, Arno Zijderwijk en Peter Potasse.
   Als cavalerist van 103 Esk was ik hier gedetaceerd.

   1. na twee jaar nog steeds geen reactie van julie !!

    Is Seedorf en NAPO 880 van jullie harde schijf gewist?

    Huzaar Berkhout 78-5

  2. Pas vandaag op deze (prachtige) site terechtgekomen.
   Ik ben van mei 1970 tot juli 1971 bij de Veldpost in Seedorf werkzaam geweest. Dus kort na jouw vertrek. Daar ontmoette ik o.a. Dick van Caem en Piet Anema. Verder kapitein Deelen en zijn adjudant. Een geweldige tijd gehad daar, waar ik nog met veel plezier naar terugkijk.

 14. I just found this webblog and found it fascinating as it brought back some wonderful memories. I was lichting 71-3, 103 Verkennings Bataljon, staf. When we went with ‘groot verlof’ I migrated to Adelaide, in Australia, hence why I am writing in english (excuses) as my dutch isn’t that good anymore. Love the photos and films on this blog. My friend from this time now also lives in Logan (Brisbane, Australia). I would love to go back for a visit. Wonder whether Mutti Muller is still there?

  1. Thanks for visiting my blog Ad. In answer to your question: the cafe of Mutti Müller doesn’t exhist anymore.

 15. Hallo ik ben ron bronsveld heb in seedorf gezeten in 1984 was van lichting 83-6 ik heb gezeten bij 41 genie bataljon ssv het was een leuke tijd veel gelachen ik weet alleen geen namen meer ( al zo lang geleden heb eerst in de bev kelder gezeten en ben toen naar de herstel compagnie gegaan daar liep een adjudant die tweety genoemd omdat hij altijd liep te fluiten.

 16. My name is John van de Lustgraaf and I live in Australia. I was in Seedorf in 1970/71 with 41 Brigade Geneeskundige Cie.
  Let me explain. I was born in Veenendaal (Utrecht) in 1950 and migrated to Australia in 1954.
  I came back to Holland in 1968 to work in my uncle’s business,

  In 1969 I had to choose which army I would join ….Dutch or Australian. Not a difficult decision because the Australians were fighting in Vietnam.
  I really enjoyed my time in Seedorf and returned to Australia at the end of 1971.

  Sorry for the English language. I can read Dutch but writing it is a problem. Congratulations on your website.

  Best wishes from Brisbane, Australia.

  John (also known as “Skippy” in Seedorf)

  1. Hello John,

   My name is Paul Broekman. I was very surprised to read that someone from Australia was stationed in Seedorf in 70-71.
   During the same time I was with 41 Genie B-Cie. Maybe we met each other without knowing it!
   I assume you had two passports and chose for Seedorf instead of Vietnam. Wise choice! Seedorf was a paradise compared to Vietnam!
   After 43 years of Dutch settlement Seedorf has become a German camp again. Nowadays German paratroopers are located there.

   I read you live in Brisbane. I know it is a beautiful city, close to a beautiful coast line. Some of my family members live there as well. It’s a small world!
   Best wishes from Holland and greetings to Brisbane,

   Paul Broekman

   1. Hello John,
    No, I never visited the Selamat Datang restaurant in Zeven. So you didn’t wash my dishes. I ate nicely on the barracks.
    Selamat Datang was an Indonesian restaurant? I think it’s gone now!
    The meaning of S. D. is Welcome, you’re welcome.
    I guess, that Selamat Datang was much visited by the Dutch professional soldiers. Am I right? Wé had to live on about 300 German Mark…
    On Fridays we had nasi or bami. What less tasty prepared than in S.D.!This was not a very popular food at the man,hence the half-empty “dining rooms” on the barracks. Many a soldier visited PMT, KMT, HMT and ordered a croquette, chips or a frikandel with curry. Can you still remember?

    You wrote to me that you worked in S. D. to pay for the return trip to Australia. I don’t understand! We had in Seedorf a ” 24 hours on stand-by” and every day we got visit by the sergeant at 22:00… Can you explain me this?

    Best wishes from Holland,
    Paul

   2. Hello again Paul,
    Ah yes, the KMT, PMT and HMT….many hours spent there as well. I miss the croquetten, frikandellen and the patat met mayonnaise. I worked at Selamat Datang for 6 months at night and weekends. But rememeber, we were allowed off the kazerne at certain times. That’s why it was always busy at Mutti Muller :-). Also visits to Hamburg, Bremen etc. We even went to Heligoland for a day. There were hundreds of us on the island.
    Just back to Selamat Datang. Karel the owner once told me that 90% of his customers were dpl and beroeps militairen. He was a retired officer and married a local girl before he started the restaurant.
    Does anyone remember an old farmhouse near Godenstedt where an old lady served us bottled beer? I think her name was Maria and she looked about 110 years old. We sat in her front room and she brought the beer to us from the kelder in a basket. Wonderful memories.
    Best wishes to all.
    “Skip”

  2. G’day John, my name is Bill Nijhuis & I live in Almelo, The Netherlands! I was also stationed in Seedorf in 1970/71 (lichting 70-3) with the 103 Verk. Alpha battalion. I was also a (Dutch) Aussie on a temporary visit to Holland. My mum & dad immigrated to Australia (Melbourne) in 1952. I came back here mostly because of Vietnam, but also on a visit to my Uncle in Borne. As you can see, I’m still in Almelo. I met the missus back in ’69 & married in 1972. Time flies!! Also had a fun time in Seedorf, fond memories!! Shame I didn’t know there were more Aussies in Seedorf at the time because I was a bit home sick back then. Still am I think, but now that I’m a grandad I realise that my home is here. But………………….

 17. Leuk idee dit zeg..
  Ik ben van Januari t/m December ’87 wielvoertuigenmonteur geweest bij de 41 Herstel…De meesten kennen mij als Froggie….
  Was een prachttijd..

  1. Leuk idee zeg!Heb mijn dienstplicht daar gezeten bij 103 verk (95-96)
   Vanaf (1998-2008)als beroeps bij 42 blj a cie(sfor 8)
   Mijn bijnaam was boeroe

Plaats je bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s