Ook jouw mening telt!

Voor het plaatsen van een bericht vind je aan de onderzijde van deze pagina een tekstkader. Schrijf hier je verhaal en klik op “reactie plaatsen”.
Belangrijk: lees eerst de gebruiksvoorwaarden voor de spelregels (pagina opent in apart venster).

775 reacties op ‘Gastenboek

 1. Hallo mijn naam is Ronnie Temmink. Dol huzaar van lichting 89/6. Heb mooie tijd gehad in Seedorf. 41e verkennings bataljon. Had als bijnaam toen Boertje. Zijn er nog meer mensen van die lichting hier. Weet nog dat we een beroeps korporaal hadden toen ( Reggie of Reggers) . Gingen we vaak mee heen stappen naar Bremervörde en omstreken. Mooie tijd gehad daar. Had het voor geen goud willen missen. Groeten Ronnie

  1. Hallo Ronnie, ik ben dan wel van 103 Verkenningsbataljon, maar ik reageer toch even op je bericht/oproep 🙂
   Ergens gaat er iets mis in je herinneringen vrees ik, 41 Verkbat heeft namelijk nooit bestaan, wel 41 ZVE (Zelfstandig VerkenningsEskadron) en dat is in 1983 omgevormd tot 41 BVP (Brigade VerkenningsPeloton). Groet Eric BOREEL!

   1. klopt helemaal, toen ik augustus 1983 afzwaaiende van het stafwachtpeloton 41 paring (generaal Brouwer-genist) was dat peloton net aan het inrichten, zwarte baret met stotersembleem:-).

   2. Op YouTube nog een mooi filmpje van open dag 1990. Seedorf. (zoeken op Opendag Seedorf 41BVP 16 juni 1990)

   3. Hallo Eric. Klopt, heb op zolder fotoalbum eens opgezocht en het is inderdaad het 41e BVP.
    We zaten in het gebouw van wat volgens mij de staf staf compagnie was. Als mijn herinneringen kloppen.hahaha

   4. klopt helemaal, toen ik augustus 1983 als ‘sergeant effectief’ afzwaaide van het stafwachtpeloton 41 Pabrig (o.l.v. generaal Brouwer-genist) was dat peloton net aan het inrichten; zwarte baret met stotersembleem:-). En ze legerden idd in het eerste gebouw links door de poort; de stafstafcompagnie (toen met Maj Gilo Edens, inmiddels al enige tijd overleden te Paramaribo). Ik meende ooit te horen dat zijn voornaam ‘Kilo’ was (ik dacht een soort nickname door collega officieren) en dat kon ik me goed voorstellen, het was een zwaargewicht met ook een enorme snor:-).

   5. Moet ik je weer teleurstellen Hans 😉
    Het BVP bestond geheel uit Boreel Huzaren, net even geverifieerd bij een mij persoonlijk bekende huzaar van die eerste lichting.
    Geen stoters met een zwarte baret, maar echte verkenners in bruikleen gegeven door het Regiment Huzaren van Boreel 😀

   6. Dat ben ik ook niet met je oneens, maar ze hadden wel degelijk het Stotersembleem op de baret. Ook logisch want de staf van de 41 Pabrig waren ook Stoters. Kan me best voorstellen dat het wat ongemakkelijk was:-). Misschien hebben ze dat embleem later weer veranderd?

   7. Niet volgens de mij bekende huzaar, zwarte baret, blauwe ondergrond* met donkerblauwe bies en St. Joris embleem.
    * Een groot deel het ‘zwaluwstaart’ model.

   8. Ik weet nog wel dat ze het zelf niet geweldig vonden……en wie zou zoiets ook voor het nageslacht willen erkennen:-).

   9. de reactie hieronder mag weg redactie, wegens een flink aantal type fouten en extra info die me te binnen schoot).

   1. Ik ben één van huzaren die met het 41e BVP paraat in Seedorf zaten. ( idd eerste gebouw links direct naast de poort) Lichting 83-2 via Amersfoort en vervolgens naar Seedorf.

 2. Mooie site, complimenten. Ben van 85-5 en opgekomen in Ossendrecht, daar het motorrijbewijs gehaald om 2 maanden later als ordonnans aan de slag te gaan bij de 41e GNK Cie. Geen geneeskundige opleiding dus de kans om barkeeper te worden maar aangepakt. Ik heb en had niks met het militaire regime maar heb wel veel nieuwe mensen leren kennen. Enkele jaren geleden de zoektocht begonnen om weer eens samen een pilsje te pakken en dat ook al een paar keer herhaald. Mochten er liefhebbers en bekenden zijn die willen aansluiten kan dat natuurlijk. Meld je maar via de mail, het reünie clubje bestaat nu uit een man of 10, de lijst met namen die we teruggevonden hebben is langer. Groeten Jan van Faassen

 3. Ik ben Leo Stolk en was in Seedorf van Maart69 tot Maart 70 gelegerd bij de 41 Genie B die 1e pel.Ik heb sinds de radio uitzending ,,met het oog,, met plezier alle verhalen gelezen,alles zeer herkenbaar alles,opkomst,opleiding sappeurs,bruggen school in Hedel,springschool in Schaijk,verplaatsing naarSeedorf,NATO oefeningen,paraat zijn in de koude oorlogstijd,tussentijdse bruggen school in Hedel,afzwaaien met klein verlof,plunjezak mee naar huis,weer op herherhaling in Ossendrecht weer blunjebaal mee naar huis,( je was paraat) en tenslotte alles inleveren na 4 jaar( miste de gevechtspet en dat kostte me nog 5,50gulden!!! Ik heb nog wat foto,s maar weet niet hoe ik die toe kan voegen. De dienst is het zelfde alleen andere personen,met oudere dus!!

 4. IK ben Jos van Hooijdonk 41genie B com
  op gekomen in Tilburg 68/6, ‘ s avonds gelijk door naar Keizersveer Rijopleiding gehad
  Toen door naar Wezep voor Compressor machinist ,maart 69 naar seedorf ( 41 genie
  chaufeur/compressor machinist ) maart 70 afgezwaaid, verschillende mooie voorbereiding
  NAVO oefeningen gehad .Brugge leggen , rijplaten plaatsen ,en ook weer na de oefening
  damwantjes plaatsen die door de tanks stuk gereden waren ,allemaal door 12 a 14 man van
  het stafpeleton

  1. Ik zoek lichting 67-5, 41 AVA stafbatterij. Jan de Haan, Teun Los, Ruud de Visser: waar zijn jullie?

 5. Door toeval op site gekomen vandaag (wist niet van het bestaan)
  Verhaal gelezen van kleine oorlog heb het verhaal precies zo meegemaakt .
  Ben al de namen vergeten.
  Mijn maatje was Bert van leeuwen uit Alfen a/d Rijn.
  Nooit meer gezien of gesproken.
  Gr Maarten van Roon Spijkenisse, lichting 69/6

  1. Hey Maarten, ik zie hééél weinig bekende namen hier op de site en jouw naam deed een lichtje branden bij mij. Zat jij bij de 41 genie bat ststvzg comp? Gr Johan Doevelaar (TS-er)

   1. Goede middag
    Ik ben heel veel namen vergeten
    Ik ben van lichting 1969 via den Bosch en Hedel als ponttenier naar de genie in Seedorf
    Ik trok op met Bert van Leeuwen uit Alpen aan de Rijn en Cranendonk met een C.
    Bij resent opruimen mijn groene paspoort kwijtgeraakt.
    Gr M.v.Roon

 6. Als dienstplichtige was ik van maart 1968 tot maart 1969 gelegerd in Seedorf.
  Ik zat bij het Kazerne Commando (Kazco). Van daaruit heb ik gewerkt in de platenshop en de algemene winkel in het WZZ gebouw.
  Veel blikken Macintosh en Chanel no. 5 verkocht aan jongens die met verlof naar huis gingen.
  Een prachtige tijd gehad: naar de Strostubbe van Lise in Zeven, dansen in Wehldorf en uitgaan in Hamburg o.a. Reeperbahn.
  Ging vaak met Guido Kusters naar Bremen om veldpost op te halen en daar dan ook te zwemmen.
  Ik had veel contact met Henk van Schravendijk uit Lisse (fourier), Hans Royackers uit Nijmegen (chauffeur), Willem de Vos uit Zeeland.
  We zaten bij Kazco en kwamen individueel op en zwaaiden individueel af (indassysteem).

  1. Leuk eens wat te lezen over Seedorf Kazco ik was van 69-2 en had de diensttijd in de manschappen kantine ging ook wel eens mee met de veldpost post halen Bremen . Weet niet zo heel veel meer en zeker gaan namen dat wel jammer.

   1. Hallo Aad ik ben van 69/1 ik ben in april 69 in Seedorf gekomen bij adm van de Genie tijdens de kerstdagen heb ik bij de veldpost gewerkt omdat ik een post achtergrond had ben een paar keer mee geweest.om post te halen in Bremen.Was een leuke tijd daar

   2. Leuk wat te horen en wie weet elkaar wel eens tegen gekomen.

   3. Aad ik ben van 63-4 dus ik ben je niet tegen gekomen 41pageniecomp. Gr

 7. Lichting 78-6 Bevopeloton Seedorf

  Ik was destijds in 1979 tm 1982 gestationeerd in Seedorf bij 41 Bevocie.
  Als dienstplichtig soldaat afgedwaald als korporaal.
  Ben op zoek naar beroepssergeant Peter Meinders. Wie kan mij daar bij helpen.
  Graag reactie.

  1. Hi, Bertus. Ik weet dat Peter Meinders als Kapitein met pensioen is gegaan. Ik heb nog contact met Theo Berns maar dat is al. Geef maar een berichtje als je wat meer wilt horen.

   Rob Abbema

 8. Mijn naam: Willem Lissenberg.
  Lichting 67-1. Was dpl huzaar en diende onder Maj. Vic v. Bouwdijk Bastiaanse als mortierist bij 41ZVE in Seedorf.
  Zat samen met Cor Singelenberg op een M106 bak met Jan Prins, Johan Brummelhuis, Alan de Koningh en Jan Bos.
  Houden ook nog na 50 jaar onze reunies.

  1. hoi Willem , ik zat daar ook bij Vic die was toen majoor in 1966 dus lichting 65-4 was schutter op de A,m.x. 13 afgewaaid in de winter 1966 mooie tijd en een mooie bar beneden in dat gebouw , jammer ik ben alle aderessen kwijt nu , nog een contact en er geweest bij een dienstmaat Harry Christis tuinder nu in Venlo , mijn zoon heeft in Kroatië gezeten als beroeps toen was chauffeur op een tank 11 tankbataljon ,na terug keer nog 2 jaar gediend toen er uit gegaan gelukkig ptsss dus blijft gezonde nu ook een kl,,,,, tijd Willem

   1. Hoi Bart.
    Dank voor je reactie. Toen wij (lichting 67-1) naar Seedorf kwamen, hadden jullie de meeste tijd er al weer opzitten. Als het goed is hebben jullie nog samen met ons en de majoor “strepen ingedronken” in de bar beneden. Was altijd oergezellig met 66-6.
    Heb goede herinneringen uit die tijd ook al is het meer dan een halve eeuw geleden.
    Namen van ons peloton worden bijgehouden door Bart Hekkert die alle reünies tot nu toe heeft georganiseerd. Ook zijn enkele dienstmaten inmiddels overleden, maar dat is inarent aan onze leeftijd. Helaas heb ik geen namen van jullie lichting. Zou je bij Defensie kunnen opvragen. Wil je nog een foto van Vic, dan kan ik die leveren. Wel heb ik je emailadres nodig. Bart het ga je goed en blijf gezond.
    Groeten Willem Lissenberg.

   2. Goede middag, ik ben ook in Seedorf gelegerd geweest, nu ben ik ook op zoek naar maten van mijn lichting, er werd net gesproken over “defensie” die evt de namen wel zou weten. Zal dat zo zijn, ook ivm de privacy wet? Wie weet raad?

    Geert van der veen 73.6

 9. Heerlijk om deze Seedorf stories te lezen, ik nodig ouwe maten uit om via dit medium iets te laten horen uit de periode 69/1 70/3 , vooral zij die bij 41AVA STAF STAF BATTERIJ zaten
  Groet john Sissing 69/1

  1. ik heb ook in de zelfde periode mijn dienstplicht voldaan en ook in Seedorf zelfde st st verz maar ik kan je naam niet zo meer terug halen Ik zat bij kapt Wiertz en Stelwagen in de barakken de adm te doen ook kapt Goris was onze leider

 10. Net de film zitten kijken over de dienstplicht in Duitsland van 1988 ik ben zelf dienstplichtig geweest in 1984 en wat schetst mijn verbazing halverwege de film komt mijn vader in beeld als instructeur bij het parachutespringen en die kwam wel ff binnen zo onverwacht aangezien hij vorig jaar is overleden. Ron Bronsveld lichting 83-6 bij de 41 genie bataljon ssv

  1. Dan, zij het laat, gecondoleerd met het verlies van je vader Ron.
   Dit is voor mij ook weer bijzonder om te lezen, ik ben die gast in die oranje overall die van rechts naar links achter je vader verdwijnt namelijk.

 11. Op de valreep van dit rare jaar: ik ben Cor Singelenberg, ooit dpl wmr in 41ZVE, lichting 66-6 en van 1967-68 in Seedorf gelegerd. Een aparte club, vandaar dat ons peloton na ruim 50 jaar nog steeds incidenteel bijeenkomt. Uiteraard is niet iedereen van toen aanwezig, maar zo’n 20-25 maten halen nog steeds herinneringen van toen op, en ieder jaar worden de verhalen sterker….

  1. Dag Cor, ik ben Joop Heemskerk 64/4 bij 103 verkenning. ZVE was inderdaad een aparte club die in mijn tijd werd geleid door een majoor (naam kwijt) die van adel was en barstte van het geld. Hij vergat regelmatig zijn salaris te innen. Hij was zeer amicaal. s’ Avonds was hij meestal in de eskadrons bar te vinden tussen de maten en met zijn zwarte labrador. Die hond was gek op bier dus aan het eind van de avond gingen baas en hond slingerend de bar uit. De baas met gescheurde kleren want hij speelde nogal ruw met de hond. Als huzaren van103 in de buurt waren dan werden ze in de ZVE bar uitgenodigd en konden ze op kosten van de majoor drinken. In mijn begintijd zat ZVE nog niet in Seedorf maar ik dacht in Hohne of Celle. Ze zijn in mijn tijd wel naar Seedorf gekomen. De Commandant van 103 heeft toen, volgens zeggen, geprobeerd om ZVE aan zijn club toe te voegen maar in mijn tijd is dat niet gelukt. ZVE was een zeer fanatieke club waartegen 103 wel oefende. Het was een eskadron om jaloers en trots op te zijn.

 12. Hallo ik ben Marti Vaanholt ik ben in Vught op ge komen en heb de adm opleiding in Den Bosch gedaan en Daarna de rest van mijn tijd in Seedorf gezeten Ik zat bij de st st verzorging 41 geniIk heb in de houten barakken gewerkt bij Serg Wiertz en Stelwagen
  Dat was in de jaren 69-1

  1. Hoi Marti, dan heb je naast mij gewerkt. Van sgt Stelwagen heb ik een opel record 1700 gekocht maar die was niet helemaal zoals hij mij beloofde. Ik zat bij de verbindingsgroep voor radio onderhoud bij de stst. bij sgt Potter. Later verhuisd naar de witte barak op de plaat naast de voertuig overkapping bij de werkplaatsen. Ik ken je niet overigens maar van onze tijd zie je weinig mensen op internet.
   Gr. Johan Doevelaar

   1. ja dat zal ook wel er waren ook 2 korporalen die in het magazijn waren ik had veel contact met hen

 13. Moin. Die Seite ist echt super interessant. Die Region hier um Seedorf hat durch die Niederländer echt gewonnen. Unter den Selsingern, Seedorfern, Zevenern … gibt es immer noch viele Niederländer. Das tut der Region gut, finde ich. Daher habe ich die Seite mal auf denti24 verlinkt, damit auch Leute aus Zeven sehen, wie die holländische Kaserne so war.

 14. Alweer een jaar voorbij…wat gaat het snel, ik ben alweer 5 jaar met pensioen. Het geeft tijd om te denken en als vanzelf dwalen de gedachten af naar Seedorf…Wat een prachtige tijd heb ik er beleefd met ‘m’n’ bulldozer D7 ! Mooie karweien aan meegewerkt ! Fantastische mensen leren kennen waar ik met veel plezier aan terug denk… ook wel eens met spijt over de ‘streken’ die ik heb uitgehaald… Luitenant Pennings zal er wel een grijs haartje aan overgehouden hebben.. Fijne kameraden gemaakt..maar helaas uit het oog verloren… Mochten er oud dienstgenoten zich in het verhaaltje herkennen..stuur een kleine reactie naar me of reageer op deze website.
  M.v.g. Dave Muis

  1. Hallo Dave, hoewel ik slechts 2 jaar in Seedorf heb gelegen, heb ik ook dezelfde jongens leren kennen. Jouw gevoel is ook mijn gevoel. ook inmiddels 5 jaar met pensioen. Gelukkig heb ik een aantal nog weer gezien op het Afscheid Seedorf. We waren allemaal nog dezelfde…. Ook Sgt.Maj. Duursema nog weer ontmoet. Helaas ook een aantal niet…
   Pas later wordt je pas echt bewust hoe speciaal die tijd is geweest.
   M.v.g. Bé Drenthen (wapenhersteller ssv 71-73)

   1. Ook dat van mutti muller was gaaf mooie tijd gehad 71-1 41ava

  2. Beste Dave
   Ik heb al zo vaak gezocht naar jou op Facebook je was een man uit mijn hart weet je nog in bremervorde waar jij ging zwemmen en pennings maar roepen lieren oo wat leuk was dat
   Ik wil wel graag eens met je in contact komen ik zat met jan Jansen op die ph kraan

   Gr John 0614671820

 15. Hallo, ik ben John Sissing, was gelegerd in Seedorf , lichting 69/1 en zat vanaf mei 1969 tot mei 1970 bij de 41 AVA staf , als chauffeur radiotelegrafist van de S3, majoor Offermans, de verantwoordelijke voor logistiek Ons staf afdeling zat in het eerste gebouw rechts bij de tweede kazerne ingang tegenover WZE gebouw Super tijd gehad bij Mutti Muller, de meiden daar en over de hekken klimmen na het avond appel. Ik heb nog veel namen in mijn hoofd, als kamergenoten O.a. Dirk Windhout, Dick Remelink’ Jos Feskens, onze ouwe stomp, Omar de Geter, Doesburg, Rix Rogge uit Limburg
  Ik ben er afgeknepen bij mijn aankomst, geweldig, maar deed bij de aankomst van de Groenen ook hard mee om ze te ontgroenen. De bar in het gebouw was ook altijd feest en zuipen en deReeperbahn was toch een Efteling opzich
  Een ieder die in deze periode er zat, of namen herkent of wat dan ook, mag reageren. Graag!!
  [naschrift: mailadres is verwijderd, want dit is in strijd met de gebruiksvoorwaarden]

 16. Mijn naam is Ad van den Berg.
  Was gelegerd in Seedorf ,Lichting 69-3 , Mortierschutter M 106 A1. moet nog wel eens terug denken
  hoe ik het naar mijn zin had, toenmalig luitenant Karsing was tof.
  Vooral de uitjes naar De Harzgebergte en Kopenhagen
  Ik en nog 2 ander mede dienstplichtigen komen nog steeds elk jaar 1x bij mekaar , 51 jaar tot nu toe.

  1. Bijzonder Ad jullie samenkomst 1 x per jaar blijven doen hoor,
   Ik zat er een jaar later 70-3
   41 geniebat- A copagnie. Mooie herinneringen aan die tijd.
   Groet Trinus.

 17. Ik was van 67-6 en gelegerd bij het 41 Gn bat in Seedorf. Onze Sergeant Majoor heette Kwaaitaal. Ik weet nog enkele namen, zoals Toepoel. Met hem gingen we een keer met de auto terug naar Nederland en zijn we bij de grens aangehouden. Ook nog op herhaling geweest in Ossendrecht en de Harskamp. De excursie naar Wolfsburg was een mooie.

 18. Was van dec 1985 tot okt 1986 gelegerd in KAZCO gebouw en was tandartsassistent in het KZV Seedorf.
  Leuke gezellige tijd gehad in de compagnies bar, tatöff in bremervörde etc, de joegoslaaf in Zeven.
  Volledig zinloos maar wel gelachen. Geen contact meer met dienstmaten daarna. Was heel gek, opeens was het klaar en een paar dagen later kreeg je een stempel in je militaire paspoort,zwaaide je af en werd je op de bus gezet. Toedeledoki.
  Ik was wel opgelucht dat klaar was. Ben nog nooit zo blij geweest om in een bus te stappen naar Zwolle. Na 10 maanden werd het wel een sleur werk doen dat je niet boeide. Hele dag opengesperde bekken kijken bij de tandarts hhahahahah.

  Groet Rene van Hooren

 19. Wat een verrassing zeg, hoorde vandaag daar er nog een P. Haans (Pedro) bij 103 heeft gewerkt.
  Ik zelf zat in 1970/71 bij 103 St.St.Verzorging gezeten olv Majoor Witteveen.
  Een moord tijd gehad.
  Peter Haans. Krommenie

Plaats je bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s