Ook jouw mening telt!

Voor het plaatsen van een bericht vind je aan de onderzijde van deze pagina een tekstkader. Schrijf hier je verhaal en klik op “reactie plaatsen”.
Belangrijk: lees eerst de gebruiksvoorwaarden voor de spelregels (pagina opent in apart venster).

757 reacties op ‘Gastenboek

 1. Hallo allemaal,

  Het was een mooie tijd(1966) als chauffeur bij het 41e geniebataljon b-cie stafpeloton.
  Ik zou een YA 314 kieper krijgen als vaste wagen maar was helaas toen niet voorhanden en kreeg een YA 126 WEP en was bij colonnerijden altijd de voorste wagen met de groene vlag.
  Mooie klussen zoals een houten brug maken in Bremervorde en een weg aanleggen in Hessisch Oldendorf. Ook leuke avonden meegemaakt bij de officieren, ik leende een accordeon bij de welzijnszorg en had een drummer gevonden die zat bij de Limburgse jagers en samen pingelen op die feestjes met de nodige biertjes in je kraag.
  Een tijd om nooit te vergeten.

  Groet, Rinus Wesselink (lichting 65-5) opgekomen Lunettenkazerne Vught.

 2. Heb er van 1974 tot 1978 gezeten.Bij de st.st.41 Pabrig als M577 chauffeur..Een tijd om nooit te vergeten met ups en downs.Leukste was de bar.

  1. Hoi Frank, Tex (Martin) Exalto hier. Zeker een tijd om nooit te vergeten. Hoop dat alles goed met je gaat. Groeten Tex.

 3. Hoi Henk,
  van jou als combi-chauffeur heb ik weer een beeld voor me.
  De tekenaar was dat éen van de verkenners van de stst ? het zou zo maar kunnen dat dit Schoteldraaier geweest is, maar zeker weten doe ik dit niet. Een heel rustig iemand met relatief lang haar.

  1. Henk ik heb in mijn archief nog een oude foto gevonden met daarom enkele collegas van de ststcie die jij ongetwijfeld zult herinneren. Ik weet niet hier kan publiceren. Het zelfde geld ook voor Ed Ijdema. Stuur me een mailtje naar [verwijderd; zie gebruiksvoorwaarden] dan stuur ik hem jullie.
   Gr Hans Happé

 4. Erik de Ru

  Ik ben zo blij dat de eerste dag envelop van de door mij georganiseerde internationaal voetbal toernooi ten bate van Aktion Sorgekind bewaard is gebleven.
  Echt zo mooi om te zien en kan mij jullie medewerking nog goed herinneren, geweldig dat iedereen er toen een feest van heeft gemaakt !!

  Kpl 1 De Ru

 5. Hallo Henk van Duren, ik begin me jou ook weer te herinneren. Big Ferro is inderdaad de grote Nato oefening geweest die volgens mij in oktober 1973 plaats vond.
  Het jaar er voor hebben we een behoorlijk grote oefening gehad die Octo Alter heette.
  Groet Hans Happé

 6. Jongens, wat een geweldige website. Zoveel is er niet meer over Seedorf te lezen en te zien. Ook ik heb een geweldige tijd gehad. Matthieu, Marco, Rob etc. Helaas niet kunnen deelnemen aan de afsluitende reünie in 2006 (geloof ik) doordat ik precies in die tijd ene overvolle privé-agenda had. Heb er veel spijt van. Ik ben van lichting 85-3, gewerkt bij de 41e Hrstcie Pabrig, onder Kapt. Van Pelt en adj. Van Putten. Had er toentertijd een Duitse vriendin en veel mee leuke dingen gemaakt wara ik met een goed gevoel op terugkijk. Het uitstapje van de Cie in De Harz, geweldig. De vele oefeningen, onbetaalbaar. Duitsland en die tijd heeft nog steeds een speciaal plekje bij mij. Ik hoop op nog eens een reünie van kazerne Seedorf en helemaal van mijn 41e Hrstcie. Mij contacten mag altijd !!

 7. Hallo
  Ik ben Jan van Gorp lichting 75-1 en na mijn opleiding meteen naar Seedorf gekomen, het was echt de mooiste tijd van mijn leven die ik daar heb gehad samen met mijn maat en kamergenoot Louis Boermans , het was gewoon een avontuur!
  Ik heb mijn vrouw daar ook kennen geleerd zij werkte als Duitse bij het KMT.
  Ik woon er nog steeds in Elsdorf bij Zeven
  Ik was Huzaar bij het 103 verk. Bataljon staf staf Chauffeur op een dafje 66 .
  Zou leuk zijn eens wat van oude bekende te horen.

  1. Ik was ook van 75-1 , werkte ook bij de St.St. 41 Pabrig.
   eerst bij de lijndienst – verbindingstroepen, later op het stafgebouw als toegevoegd sectie 2-3 , bij oa Adjudant Dubendorffer en Majoor Cruyssen .
   Bas(tiaan) Mol . Ik werd ook wel de kapper genoemd, omdat ik iedereen zn haar knipte en verfde .

  2. Jo,ik lees het net .Wat ik nog van jou kan herinneren dat je uit Brabant kwam en een snor. Niet groot. Ik ree op een dikke Daf. En ik kwam altijd in de zomer met een Kawasaki 500 met expantiepijpen. Wat een herrie.oh ja mijn naam is Ruud Redeker.

 8. mooie site
  zie bijna alleen de echte ouwe stompen waar zijn degene van bijv 82-4 van mijn lichting bijv !
  zat bij het inmiddels opgeheven 41 pabrigtnbat stst det met kapitein Tukker ea
  maar nogmaals mijn complimenten voor jullie site en hopelijk reacties van een paar ouwe dienstmaten .

  1. 82-5 hier Wmr TMD 41AFDVA SSV-bt
   Natuurlijk onze ‘eigen’ afdeling, maar Kazerne Seedorf is van ons allemaal.
   Geen onderscheid naar onderdeel.
   We hadden goede contacten met de mannen van de Genie, oa. die met die Lincoln Continental Limousine.
   Alleen altijd mot met die Genie Generaal Brouwer, dat ging altijd mis…
   Nooit was onze afdeling in orde tijdens de wacht of er gebeurde altijd wat, brand met als gevolg een Uzi weg, knokpartij bij de hoofdpoort en natuurlijk altijd wel iemand met een ‘vlekje’ op zijn jas

  2. Hé Fred ik ben Johan Lippmann,
   ik heb mijn opleiding gehad in Venlo, en als cadeau omdat ik binnen twee maanden met mijn rij opleiding klaar was mocht ik als soldaat naar Seedorf en ben ik in 82-6 daar als groentje bij het41é Bevociepabrig terecht gekomen veel namen ben ik kwijt komt door de tijd, echter 1 weet ik er nog nl onze kale Marius hij was onze opvang voor als er weer wat fout was gegaan(Schade of een knok partij) denk ik bijvoorbeeld aan de bar in zeven met zijn mooie glazen vloer, of als er toch een beetje verdriet was om het één en ander. plezier was er zeker een leven binnen de muren die van ons was. ik werkte overdag op de plaat bij de benzo’s waar ooit een wacht hokje heeft gestaan maar tijdens sneeuw en onze slip cursus en een blikje onder je pedaal kan dat wel eens fout gaan. mooie tijd jammer ik heb er in al die jaren bijna niks meer van gehoord of gelezen, atlantic lion heb ik meegemaakt en donderslag, oefeningen die mij persoonlijk nog goed bij staan. hoop dat er meer mannen van deze club gaan reageren o ja we hadden veel contact met de woddy wood packer die zaten naast ons in een gebouw. groeten allemaal

   1. Hallo Johan.

    De foto van de 4-tonner in het BOS hokje onlangs op dienstmakkers FB geplaatst.
    Was net achter de SSV-bt 41 AfdVA. ook de daarop volgende kazerneorder: geen voorwerpen op het dashboard.

   2. ja john dat was zo je mocht niks meer laten rondslingeren in en rond je voertuig, maar het was wel gaaf volgens mij ging het net goed want er was op dat moment nog iemand in of bij dat wachthokje.

   3. Jou naam zegt me nog wel wat ja Johan Lippmann…..kan me je niet meer voor de geest halen sorry..
    Heb nog wel wat namen voor je ….. lt Askamp Jan Boonzaaijer Cor Kronenburg Teun v Ballegooijen Jan v Buul Cor de Boer Hans vd Zalm Henk v Heek John Hillebrand Nicola [z,n voornaam ben ik kwijt] Leo Riemens Piet Duinkerken Toon Zoetewei v Dijk Steven Hetebrij Hessel Tholen Marcel de Laat Will v Rijn Franklin Timmerman Casper Burger v Hest [voornaam weet ik ook niet meer] Gerdjan Korsman Tinus Neefs Egbert Brom Gerard Pijnappel Geert de Gier.

    Grt Ton Dekkers
    41 Bevo 83-1

    weer wat na gaan denken kom nog wel op wat namen meer.

 9. Lichting 76-4 via de 42 school cie. BLJ uit Oirschot overgeplaatst naar Seedorf, ik ben opgeleid tot boordschutter/telefonist, op het commandovoertuig, wij waren de laatste lichting met de AMX-pri. Na aankomst in Seedorf direct overgeplaatst naar het kazerne commando, alwaar ik geplaatst werd bij het weekblad De Griffioen. Na 3 maanden weer overgeplaatst naar Ermelo, naar de generaal Spoorkazerne. Daar heb de rest van mijn diensttijd de kantine van de compagnie gerund.

 10. Bert, gefeliciteerd met de vernieuwing van ‘Mijn Seedorf 40 Weblog’.
  Een klus, die jij maar tot een goed einde hebt weten te volbrengen.

  1. Dank je wel voor het compliment, Eric. Ik heb trouwens al eens eerder geprobeerd op het bericht van Hans Happé van half augustus te reageren, maar wat daarmee gebeurd is, geen idee. Die ga ik nog over doen en dan bewaar ik de bijdrage toch maar op mijn eigen PC. Intussen is het bijna weer 16 november 2016 en dan is het 42 jaar geleden dat ik de dienst verliet..

   1. Hallo Ed, Ik ben van 84-1 ben 1x een paar dagen in Seedorf geweest.
    Vanuit t AOC Breda waar ik paraat zat. Prachtige week was dat, met een Daf ya328 en n Nekaf naar Seedorf gereden. Wat n avontuur.

   1. 64-5.d.d.30/09/1964 opgekomen in vught 4mnd. daar gelegerd,dan naar de m.u.v.s tot monteur m.u.vervolgens naar seedorf juni 1965t/m juni1966juni19656.st.st.verz.compagnie.gewerkt in de bog.medelotgenoten reageer aub.henkrump dpl/korp.b.d.

 11. Wie heeft er voor mij nog een foto”s van de kmar kazerne seedorff ,
  betreft voornamelijk de ontvangsthal waar het ornament wapen schild hing !!!
  heeft u de foto ,dan graag even een bericht

  1. Welk gebouw bedoel je.
   Brigade oud
   Brigade nieuw
   Legeringsgebouw achter het Kazco (peloton KMar)

 12. Lichting 69-6 Was werkzaam bij De Griffioen. Redacteuren die nog in het geheugen liggen:
  Majoor H.P. Beets, Herman van Woerkom. Albert van Diggele, Wico Boonstra, Ruud den Brok., Kees van Ommen. Griffioen was destijds gevestigd in een Feldwebelwohnung net buiten de poort.

  vr gr Harry Dijkstra

   1. zie het antwoord van Ivo van Rijckevorsel ergens hier onder, Aad van den Berg..

   2. Kees van Ommer was destijds de creatieve geest achter de cartoons

Plaats je bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s