Ook jouw mening telt!

Voor het plaatsen van een bericht vind je aan de onderzijde van deze pagina een tekstkader. Schrijf hier je verhaal en klik op “reactie plaatsen”.
Belangrijk: lees eerst de gebruiksvoorwaarden voor de spelregels (pagina opent in apart venster).

517 reacties op ‘Gastenboek

 1. 41st gnbat 80-6
  Leef in Canada sinds 1991.
  Zijn er dienstmaatjes van mijn tijd in Seedorf?
  Volgend jaar denk ik er aan om naar Nederland te komen voor de Invictus games. Supporting the Dutch & Canadians.
  Zou leuk zijn om een reünie er van te maken.

 2. Erg leuke site. Wat ik wel mis, is dat er weinig tot niets te vinden is over de Limburgse Jagers.
  Ik was van de lichting 65-2 en heb na vier maanden Venlo waar ik de rijopleiding in de YA 328 heb gehad, 14 maanden in Seedorf gelegerd geweest bij het 42e Pantser Infanterie Bataljon.
  Als er nog jongens zijn van die lichting, dan hoor ik het graag.

 3. Ik werd na de SROKI in Ermelo (lichting 82-4), in januari 1983 – september 1983 als sergeant geplaatst bij het stafwachtpeloton van de brigadestaf (Stoters) en later na een NBC-opleiding in Breda (Chassékazerne meen ik) ook nog toegevoegd aan de S2/NBC o.l.v. Kapt ….? Majoor Gilo Edens was de compagniescommandant (in 2010 te Suriname overleden) en SMI De Bakker de SM. Sgt1 De Vries was de pelotonssergeant, een topkerel. Laatst nog een artikel over gelezen, erg leuk. Een bijzondere ervaring, ik denk er nog veel aan terug. Mogelijk meldt zich nog iemand?

 4. Hallo ik ben Willem Ruiter en heb gedient in Seedorf bij de 41 Afdeling veld artellerie BBT of terwijl de Bravo Beeren. Mochten er nog mensen onder jullie zijn die in de zelfde lichting onder kapitein Hunck en luitenan Frans Matsers hebben gedient dan ben ik op zoek naar jullie on te kijken of er eventueel een behoefte is om een reuni op te zetten. Vriendelijke groeten Willem

 5. Beste Bert,
  Mijn complimenten voor deze site erg leuk de foto’s verhalen en films en herkenbaar.
  Mijn vader Henk Bilderbeek heeft van 1970 tm 1975 in Seedorf gezeten bij 840 zw tr cie en reed toen met de Faun en later de FTF en is begonnen op de Antar.
  Wij woonden toentertijd op de Bresslauerstrasse vlak bij de school met de spoorlijn.
  Ik miste foto’s van 840 helaas maar ik denk dat niemand van die eenheid je site kent.
  Veel succes nog.

  Groet,
  Berry Bilderbeek

  1. Beste Berry, check mijn mail, en ga voor meer informatie naar de Reünie-startpagina (even naar beneden scrollen).

   1. Zijn er nog foto.s van de bouw en opening van het Holland huis in Zeven ik heb nog geholpen met bevoorrading. Later zijn we nog naar de opening geweest en ik ben nog wezen stappen met de leidster van de majorettes van het muziekkorps uit zeven.

 6. Ik ben nog benieuwd of de luitenant / kapitein H. Th. Koomen (hij volgde toen kapitein J. Koster op) nog verder carrière heeft gemaakt. Ik was gelegerd in Seedorf, lichting 79-1, korporaal hulpadministrateur 41 AfdVA Bravo Batterij (ofwel de Berenbatterij). Ik was toentertijd gelijk op met volgens mij de lichting 78-6 kanonniers en wachtmeesters uit, maar heb er een mooie tijd gehad.
  Korporaal Pattiasina, kannoniers Ruud Witjes, Eise Ritsema, chauffeur M109 Jan Jongen zijn enkele namen die me nog altijd goed bijstaan 🙂

   1. Hunck zat er toen ik als lichting 81- 5 opkomende dienstplichtige geschutsmonteur aanwezig was Seedorf bij de 41e afdelung veldartellerie. Gr Willem Ruiter

 7. Mooie site Bert echt genieten.
  Ben van lichting 70-3 opgekomen in de Lunettenkazerne in Vught voor 4 maanden.
  daarna Seedorf 41 GnBat A-cie .

  1. Ben van dezelfde lichting 70-3 ook 41 genie bat A comp. betere lichting was er niet, maar je naam zegt mij niet zoveel, ik zat bij het stafpeloton begane grond, was de chauffeur van kapt. Maréchal destijds, ik heb alleen nog contact met Ton Naus, hij was in die tijd hospik. Maar erg leuk dat je op deze Seedorf site reageert.

 8. Goedendag, Ik ben René Rombouts van lichting 78/6 en in begin 1979 in seedorf geplaatst bij 41 Genie bataljon A compagnie als hulp admeur bij de SMA. Kapitein Haar was de CC en later van Lent. Vaandrig Moet ken ik nog en sergeant Brekelmans. Op mijn kamer waren ook Duijndam en Ben Scholten. Wie heeft er ook in die tijd daar gezeten?
  gr. René

 9. In 2006 was ik bij de reünie in Seedorf.
  Daar kreeg ik een herinnerings-paraplu. Kort daarna is deze paraplu ergens in Duitsland (op vakantie ) gestolen.
  Weet u een plek / adres waar ik zo’n plu nog kan bemachtigen? Ergens in Nederland in een depot van Defensie?
  Ik zou het heel leuk vinden om er nog een te bemachtigen.
  Alvast bedankt voor het meedenken.

  Vriendelijke groet,
  Jan Kloosterboer

 10. Hallo iedereen,

  Helaas/gelukkig (geen idee) ben ik zelf niet in militaire dienst geweest, maar heb er wel een boel verhalen over gehoord van m’n vader.
  Hij is niet zo handig met de PC, dus vandaar dat ik voor hem/met hem bezig ben om hopelijk wat oude dienstmakkers op te sporen.
  De informatie die ik op dit moment bij de hand heb is:

  * 11e Brigade Geneeskundige Compagnie Verzamelplaats Peloton
  * 72-3 is de lichting

  Namen die nog in het geheugen gegrifd staan zijn Huib Schaap, Gerard Kistemaker, Jan Kuik en Frits Ruisintveld.
  Komt iemand dit misschien bekend voor of kan iemand ons er, op wat voor manier dan ook, misschien verder mee helpen?

  Alvast bedankt.
  Groeten Hans Mol.

  1. Beste Hans,

   De eenheid die je noemt was volgens mij in de 70er jaren gelegerd op de legerplaats Ermelo.
   In ieder geval niet in Seedorf of Hohne.
   Dus staat je zoekopdracht hier niet op de meest voor de hand liggende plaats.
   Niettemin succes gewenst met je speurwerk; je weet maar nooit.

   Willem de Wit

 11. Door toeval omdat binnenkort een oude dienstmaat jarig is ben ik op deze fraaie site gekomen. Ook ik mocht een mooie tijd hebben in Seedorf,ik ben van lichting 82-4 en heb gediend als wapenhersteller bij de 41AFDVA -Bravo Batterij. Wij hadden een hecht groepje dat de gehele diensttijd met elkaar opgetrokken is en nadien elkaar (op een uitzondering na) helaas uit het oog verloren . Frans Vrolijken,Gijs Oliemans, Overeem, Koos Prins en Mark zijn de namen die ik nog weet. Onze diensttijd zijn we prima door gekomen door regelmatig op stap te gaan en geweldige oefeningen mee te maken. Ook hebben we ons op de kazerne altijd prima kunnen vermaken in onze eigen kroeg en het KMT, PMT en HMT en NATO kantine. Ook de filmzaal werd regelmatig bezocht. De schietclub en de sport faciliteiten waren ook prima geregeld. Kortom een alles behalve vervelende diensttijd en ik kijk er dan ook met plezier aan terug.

 12. Ik zie nagenoeg geen reacties van de 41 Afdva
  Zelf was ik van lichting 88-6 en in 89 kwam ik bij de SSVBT van de 41 Afdva en was daar hospik.

  Mooie tijd gehad met veel oefeningen op Munster-sud

 13. Ik ben van de lichting 77/6 gediend bij het 41e GN BAT.ST.ST.VERZ. heb nog geholpen met de bevoorrading voor de bouw van het Holland huis in Zeven o.a.

 14. per toeval ben ik op deze site gekomen ziet er gelikt uit en brengt veel herinneringen naar boven ik was van lichting 88-2 41 bevo cie

 15. Nooit geweten dat deze site bestond bij toeval gevonden ik ben van de lichting 72-3 opgekomen in leiden voor een koks opleiding overgeplaatst naar 41e genie bat. stafpeloton A compie. herinner o.a mijn chauffeur nog Martin Lelieveld ben benieuwd

 16. Voor oud 41 (Brig) Pagncie leden: Schrijf me gerust aan op faceboek. Ik heb een gesloten groep met alleen maar oud 41 leden. Heb je gediend bij de Pantsergenie dan ben je van harte welkom.

  Franklin Theelen

 17. Eind 1970 gelegerd op de kazerne Seedorf 41e geniebat, volgens mij heette het gebouw het Wespennest, op dit moment heb ik weer contact met een oude dienstmaat Ton Naus destijds hospik, Ik ben Trinus van der Woude en was ingedeeld bij het stafpeloton en chauffeur van kap. Marechal. Heb geen idee of er nog foto’s zijn van mijn lichting.
  Groet.

 18. Min naam is Pieter Bos – lighting 75/5. Genie staf-staf company.
  Ik woon sins 1983 in de VS, maar heb nog steeds goede herinderingen.
  Een paar jaar geleden was ik van plan om de kazerne te bezoeken, maar leered dat het er niet meer is.

  – Jammer ! _

   1. En niet te vergeten, we hebben nog steeds “klein Seedorf” waar iedereen van harte welkom is met gratis koffie. Het is het gebouwtje bij de tennisplaats, nog een klein stukje nederland aan de rand van Kaserne Seedorf waar de traditie nog leeft. Kijk voor informatie op “traditievereniging klein Seedorf”

 19. Hallo, ten eerste een mooie site , echt genieten
  Ik ben Antoon Vugts lichting 71-6 opgekomen in TSOCM Ripperda Kazerne, Kazerne Commandant was Overste Marijs, Mijn CC was Kapt Miersemann, Sgt1 Ten Hoonte was onze instructeur.
  2 maanden BO, hierna 2 maanden ARO en als afsluiting 2 maanden AKV.
  Overplaatsing naar O.C.T.D Kromhoutkazerne 2 maanden en aansluitend 2 maanden specialisatie in Soesterberg Dumoulin Kazerne M-109 (J29EO).
  Daarna naar 41 Hrst-Cie in Seedorf mijn CC was Maj. Voogd en daarna Maj. Rademaker, Kap. AD was de Haas.
  Mijn Pel Commandant bij de Rups was Eltnt Tangeman, en later bij de Wiel ELtnt Plugge
  Groepscommandanten heb ik gehad in de personen Sgt1 van Beek en Sgt1 Bastiaanse.
  Ook een markant persoon binnen 41 Hrst -Cie was AOO Bosch
  Ben een paar maanden gedetacheerd geweest is Hohne, daar was mijn commandant Kapt Erkelens
  Tevens aantal malen mee geweest met 41 AVA op schietserie voor ondersteuning.
  Tijdens reunie in 2006 mijn oude commandanten nog mogen ontmoeten (Overste Rademaker en Kolonel Tangeman, en heel veel collegaevan destijds.
  We hebben nog steeds met een man of 5 a 6 nog regelmatig contact
  Heb er een fantastische tijd gehad, de saamhorigheid tussen beroeps en BBT en dienstplichtig heb ik altijd als zeer prettig ervaren.
  Hele mooi tijd.

Plaats je bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s