Ook jouw mening telt!

Voor het plaatsen van een bericht vind je aan de onderzijde van deze pagina een tekstkader. Schrijf hier je verhaal en klik op “reactie plaatsen”.
Belangrijk: lees eerst de gebruiksvoorwaarden voor de spelregels (pagina opent in apart venster).

645 reacties op ‘Gastenboek

 1. Hallo, met veel belangstelling heb ik je site over Seedorf bekeken. Ik ben kennelijk niet de enige die er nostalgische gevoelens aan overgehouden heeft. In 1963/1964 ben ik in Duitsland gelegerd geweest, aanvankelijk in Hohne en vanaf september 1963 in Seedorf.

  Hopelijk reageert er nog iemand van mijn compagnie, dat zou ik erg op prijs stellen.
  Met vriendelijke groet,

  Rudo den Hartog
  v/h sergeant MTOO DStafStafCie41 PaBrig

 2. Goedemiddag
  Complimenten voor deze fraaie website. Mijn naam is Joost vd Oosterkamp, saxofonist bij het Fanfarekorps, lichting 86-1. Zal binnenkort eens wat foto’s sturen.

 3. Wees niet bevreesd….. inderdaad ik ben er ook geweest. Lichting 66-3. Bij de Staf en Staf cie.
  De Stoters dus. Jan de Weerd en ik bemanden (bemensten) een AMX tank.
  Wie is er nog in goede conditie van de toenmalige tankclub? Benieuwd!!

 4. hallo allemaal ik kom toevallig op deze site terecht en zou graag nog bekende willen zien of horen
  mijn naam is kees janssen uit harmelen opgekomen in vught lichting 63-6 dan den bosch en dan seedorf 41e genie st st verz cie onder leiding van kapitein bakker zijn er nog bekenden? graag reacties svp

 5. Leuk al die verhalen te lezen, ik zat vlak na jullie in Seedorf met lichting 71/6.
  Dat was wel DE LICHTING.
  Wij hadden kapitein de Wit.
  Alles is herkenbaar wat je schrijft.

  Groetjes
  LAMPIE
  Bas van Verk

  1. Hi Lampie, leuk bericht van jou! Jij was dus van de lichting die ik helaas niet tot het einde kon aanvoeren; maar mijn afscheid was wel onvergetelijk.
   Ik heb het artikel in de Griffioen over deze gebeurtenis eerder op deze site gepost.
   Groeten van Willem de Wit (de kapitein)

   1. Hallo Willem de Wit (de kapitein)
    Leuk van je te horen, komen weer herinneringen naar boven van de oefeningen.
    Ik hoorde in de stafwagen o.a.: dat ze kippen dronken gevoerd hadden
    Schieten bij de plaatselijke schietvereniging.
    Op excursie naar de Oost-Duitse grens was ook een aparte belevenis.
    Ik zal nog wat foto’s hebben uit die tijd, dus als je interesse hebt.
    Kon je me nog herinneren als Lampie?
    Het laatste appel van jou was inderdaad apart.

    Groetjes
    Bas van Verk
    Lampie.

 6. Mijn naam is Johann Montfrooij uit Rotterdam van lichting 70-6 opgekomen in November 1970 in Oirschot bij 42ste Paninf Bat Limburgse Jagers A comp. En in maart 1971 voor een jaar naar Seedorf , bij aankomst in Seedorf werd ons de reden verteld waarom wij daar waren en na een paar dagen werd ons ook de werkelijkheid getoond door een uitstapje naar de Oost Duitse grens waar voor ons een film en uitleg was te zien ,

  In het begin wel een moeilijke tijd gehad door het weinige verlof , 5-6 weken binnen maar achteraf toch een mooie tijd gehad en ik heb mijn LP collectie aardig kunnen uitbreiden.
  Ook de vele oefeningen die we hadden op de Luneburger heide waren soms lang en zeker in de winter maanden met een temperatuur van -20 in je pubtentje was dat niet fijn ,maar als ik zo terug kijk had ik Seedorf niet willen missen.
  Mutie Müller was de tent waar menig militair wel een paar keer geweest is in zijn tijd in Seedorf en de barretjes in Zeven.
  Ik ken nog wel de namen van een aantal dienstmaten maar die ben ik in dit gastenboek nog niet tegen gekomen.
  Ben Thielking , Sgt. Kos , Michel Wouters, Hans Seesink, Lt.Koning, Peter Van Rodijnen, Henk v/d Tas, Karel Niquet, Piet van Reeven, Sgt.Riensema, Kees Veldhuis, Peter Schonen, John Schorremans, John Floor(en)

 7. Ik ben ed van rosengarten uit rotterdam en was motor ordenance 1972/3 in seedorf genie 41 troepen, samen met dingemankamp en heeft ook vucht mee gemaakt( moest op jullie wachten) opleiding was al klaar… Dus op naar seedorf.

 8. Lichting 66-2 . Opgekomen in Amersfoort . Opleiding op de Willem III Kazerne ; MAG Schutter Tirailleur ( Verkenner ) en na de opleiding naar Seedorf. Duitsland. Oefeningen op de Luneburger Heide en de omgeving van de Legerplaats Seedorf. In onze vrijde tijd naar Zeven ; Bremervorde ; Bremen etc.. Stamcafe MUTTI , met vele Huzaren veel Bier gedronken. Achteraf een mooie tijd met veel herinneringen. Veel foto s van die tijd staan op de website van Regiment Huzaren van Boreel.nl
  BOREEL.

 9. Ik heb nog een verhaal uit 1969. Ik ben van lichting 68-6 en we werden na 4 maanden opleiding van uit Vucht met de trein verplaatst naar Seedorf. Normaal was het 5 weken op en 1week naar huis maar wegens verhoogde paraatheid mochten we pas na 7 weken naar huis,met de trein vanaf Seedorf naar Amersfoort en dan met bus/ trein naar huis. 6 dagen later weer met de trein naar Seedorf en daar gaat dit verhaal over.De treinreis duurde ontzettend lang want de soldaten trein reed buiten de gangbare dienstregeling. Overal moesten we wachten of stonden op een zijspoor. Afijn,soldaten en wachten en bier meegenomen van huis is geen goede combinatie. Eindelijk aangekomen in Seedorf net voor het avondeten stonden een berg M.P op ons te wachten en ze keken niet vrolijk.!! Wat was het geval,onderweg waren bierflessen uit de trein gegooid en op een overweg was iemand gewond geraakt!!! Dat moest dus uitgezocht worden wie o wie waren dat geweest??? Afijn later,na uren in de trein gewacht hebbende mochten we om 23 uur naar de cie. Later bleek het iemand van de B.L.J.ers te zijn. Het wAs dus een hoop heibel.Dat was voor ons de eerste en voor de legerplaats de laatste keer verlof met de trein,Sinds die tijd ging het met bussen,oude afgeragde voertuigen die tegenwoordig niet meer door de keuring zouden komen,met slappe vering,als hij door de bocht ging helde de bus gewoon over!!! Soldaten en bussen is geen goede combinatie.Maar we hebben het overleefd.Ik zat bij het 41e Gen.Bat. B.cie 1e pel. lichting 68-6.

  1. Hallo Lastolk,

   Leuk om je trein en bus ervaring te lezen, ik heb ze ook gehad, was lichting 69/1, bij 41AVAstafstafbatterij. Mijn treinervaring is dat bij de schuiframen in de trein er voor het glas een bordje zat met daarop “NICHT HINAUSLEHNEN”, die heb ik van het hout afgehaald en is nog steeds een aandenken dat ik bezit heb nu 52 jaar later. Ik vond dat wel spannend iets pikken van de moffen en vooral uit een trein waar wij als psuedo vee in werden vervoerd
   De bus vond ik niet slecht, ik herinner mij dat we via Lingen en Denekamp naar Nunspeet gingen en vandaar kon een ieder op de trein naar huis
   In Lingen weet ik dat we altijd stopten bij het zelfde Cafe en daar heb ik mijn liefde voor de Duitse GOULASH soep gekregen. Steeds als ik daar was bestelde ik de SOEP die dan snel naar binnen moest want de bus die wachte niet
   Ik kom nog weleens in Denekamp en in die hoofdstraat mis ik dan de slagboom van de grens. Ik nam nog weleens goedkope WZE spullen mee naar Nederland en dan was die grens toch altijd even een moment van spanning, controleren de gelaarzde grenswachten ons wel of niet!!

   Mooie tijden, jong , onbevangen en de wereld aan je voeten. Ik kom nog graag in Duitsland ,mijn dienst tijd heeft een zaadje achter gelaten

   groet John Sissing – Brielle

   1. Geloof 2x met de bus, verder of met mijn maatjes of zelf gereden.
    Vanuit Roosendaal moest je eedprst met de trein naar Nunspeet of Zwolle en dan in die ‘stadsbus’ naar Seedorf. Was je de hele dag onderweg en kwam je ‘s avonds rond een uur of negen aan.
    Eigen vervoer rond 15:00 uur vertrekken en onderweg een hapje eten was je er ook om 21:00 uur.
    Toch wat relaxter.

 10. Leuke website. Ik was dienstplichtig wachtmeester perba bij 41 afdva, a batterij, a peloton inSeedorf, onder kapitein Koning. Geen moment spijt gehad. De diensplichtige lichting waar ik in zat was de laatste in Oldebroek en Seedorf. Goed dat ik dit nog heb kunnen meemaken.
  Aernout

  1. Hi Aernout, ben benieuwd wie jij bent. Ik was ook laatste dienstplichtig in Seedorf. opgekomen in Ossendrecht. Kapitein was ook koning. Later was ik de barpik van de a batterij. Groet Christiaan

Plaats je bericht

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s