41 Genie Bataljon, Ssv-Cie., li. 66/1

De legercarrière van Ruud Nierkens ving aan toen hij zich als dienstplichtige op 1 februari 1966 meldde aan de poort van de Lunettenkazerne in Vught. Niet lang daarna werd hij overgeplaatst naar de Willem-II kazerne in Tilburg voor het volgen van een rijopleiding.

De ‘parate’ tijd heeft Ruud doorgebracht in Seedorf, waar hij werd ingedeeld bij de Staf staf verzorgingscompagnie van het 41 Genie Bataljon en hij functioneerde daar o.a. als chauffeur/administrateur Transportgroep YK 314 en motortransport onderofficier (Mtoo) Levering aan- en afvoertroepen.

In 1966 is hij betrokken geweest bij de aanleg van een weg in Hessisch Oldendorf en begin 1967 bij de bouw van een kleuterschool in Blomberg. Genisten staan bekend om hun multi-inzetbaarheid op het gebied van hand- en spandiensten, en in gastland Duitsland heeft het 41 Gnbat zich vaak laten gelden als leverancier van kwaliteitswerk. Daar zijn inmiddels vele voorbeelden van bekend.

De laatste termijn van zijn diensttijd was Ruud te vinden in de cabine van de YK 314 als rijinstructeur, en zwaaide af op 13 juli 1967 als, zoals hij dit zelf omschrijft: “korporaal zonder vooruitzichten.” Desondanks, terugkijkend op die periode: “het was een fantastische tijd!”

naar top↑