41 Genie Bataljon B. Compagnie, li. 68/6

Maak kennis met de militaire fotocollectie van Roelof van den Brink, die geïnspireerd door de busreis naar Seedorf op 20 juli 2022 (buitengewoon goed bevallen!) spontaan besloot zijn album op deze website te plaatsen.

Wat weten van onze hoofdpersoon? In ieder geval dat hij deel heeft uitgemaakt van het 41 Genie Bataljon Bcie, tot de lichting 68/6 behoorde en dus van november ’68 tot medio maart ’70 overwegend in legergroen gekleed ging. Wat ook niet ongebruikelijk is voor Genisten: opkomst in Vught, want daar zat immers het opleidingscentrum en niet ver daar uit de buurt de bruggenschool in Hedel waar hij werd klaargestoomd tot pontonnier.

In maart 1969 kwam hij terecht als filler op de legerplaats Seedorf; waarschijnlijk niet de meest ideale locatie die hij voor ogen had. Maar bij nader inzien houdt hij daar alleen maar goede ervaringen aan over.

Helaas kan hij zich uit die tijd geen namen meer herinneren, alleen die van Leo Stolk, een oud-kamergenoot met wie hij sinds kort weer contact heeft. Hij hoopt dan ook dat hij via zijn fotoalbum weer verbinding kan leggen met zijn oud-legermaatjes. Graag zelfs. Dus als je jezelf herkent op een van de foto’s, stuur dan direct een mailtje naar seedorf40@gmail.com dan zorg ik dat die banden weer worden aangetrokken, want oude legerverhalen deel je samen!

Klik op een foto om het album te openen, en navigeer met de pijlen op het scherm of op het toetsenbord.naar top↑