41 Afdeling Veldartillerie (Afdva), li. 85/5

Hallo, mijn naam is Lammert de Boer. Mijn vooropleiding van 2 maanden als 10 tonner chauffeur had ik in Tilburg. Tijdens deze periode werd het voor mij al snel duidelijk dat ik vrijwillig voor Seedorf koos.
Ik woonde destijds in het midden van Friesland op een boerderij en kwam vrijdagsavonds vrij laat terug in het ouderlijk huis. Zondagsmiddags moest ik weer terug naar Tilburg. De weekeinden waren elke keer veel te kort…

Op dinsdag 5 november 1985 vertrok ik vanaf de Generaal Winkelman kazerne in Nunspeet naar Seedorf. Ik heb dit als een hele mooie tijd ervaren. Wel lang van huis als jongeling, maar ook dagen lang thuis. Zo had ik nog de mogelijkheid bij mijn oude werkgever te kunnen werken.
Ik sloeg mijn vleugels uit en genoot van het kameraden leven op en naast de kazerne. We waren een leuke club 10 tonner chauffeurs (o.a. Paul de Kaper, Ed van der Knoop, Jan van Dam, Bosman). Ik herinner mij dat de vrachtwagen net 1000 KM op de teller had, dus gloednieuw!

Diverse oefeningen, uitstapjes in de lokale discotheken Bremen, Hamburg en Berlijn meegemaakt. Tijdens de laatste maand had ik een ongeval (knie) en daarvoor krijg ik een MIVA.
Op de laatste dag bevorderd tot korporaal. Kortom hele mooie herinneringen aan deze tijd.


Open de collectie door op een willekeurige foto te klikken, en blader door het album d.m.v. de pijlen op het scherm of toetsenbord.


naar top↑