41 Genie Bataljon B. Compagnie, li. 70/6

Hub Kusters, geboren, getogen en nog steeds woonachtig in het Limburgse Spaubeek, werd voor het vervullen van zijn militaire dienstplicht opgeroepen in november 1970. Hij werd ingedeeld bij het garderegiment Grenadiers (Saksen Weimar kazerne) te Arnhem, maar halverwege de opleiding volgde overplaatsing naar Vught (Genie Opleidingscentrum Lunetten kazerne) en belandde hij uiteindelijk in maart 1971 bij het 41 Genie Bataljon in Seedorf. Voornamelijk uit die periode stamt onderstaand fotoalbum.
Na zijn diensttijd nam Kusters de zaak over van zijn vader, een bloemisterij/kwekerij, en heeft deze voortgezet tot 1 augustus 2013.

attentie-symbool Extra: onderaan deze pagina ↓ een kort verslag over de aanleg van een trimbaan in Zeven waaraan de Genisten in 1971 hun medewerking verleenden.


“Wildsuppe und Reh am Lagerfeuer”

Het is niet de eerste keer dat de hulp van het 41 Genie Bataljon werd ingeroepen bij de realisatie van civiele projecten, zo ook bij de aanleg van een 3,2 kilometer lange trimbaan bij het plaatsje Zeven. Als dank voor de verleende diensten boden hoofdboswachter Hubertus Hübner en de gemeente Zeven gezamenlijk een wildbuffet aan voor de Nederlandse soldaten die dit tot stand hebben gebracht, waaronder Hub Kusters. Bij een kampvuur in de openlucht werd volop genoten van ‘kulinarischen Genüssen’. De Zevener Zeitung was er bij en maakte hiervan het volgende verslag (opent in apart venster).

naar top↑