41 Herstelcompagnie, li. 73/5

Hans van Zeeland nam een kijkje op dit weblog, nadat hij er door zijn buurvrouw (gehuwd met een militair) op werd gewezen. Hoewel hij zijn diensttijd als ‘voltooid verleden tijd’ beschouwd, was hij verrast dat het onderwerp Seedorf nog heel wat mensen blijkt aan te spreken. En langzaam kwamen ook bij hem de herinneringen aan die tijd weer in beeld, al zijn ze door het verstrijken der jaren wat vervaagd.

Wat hij nog wél weet is dat hij de eerste maanden als militair heeft doorgebracht op het Genie Opleidingscentrum in Vught en werd ingedeeld bij de 110 Genie Hrstcie. Een klein detachement hiervan, waaronder Hans, belandde uiteindelijk in Seedorf om toegevoegd te worden aan de 41 Herstelcompagnie, waar hij zich o.a. bezighield met het repareren van aggregaten. Dan koerste hij samen met zijn maat van de ene oefening naar de andere, om die apparaten weer aan de praat te krijgen. Namen uit die tijd? …Geen idee. Of ja tóch: sergeant-majoor Zimmermann.

Onderstaand album van Hans is (nog) niet volledig maar zal hopelijk in de toekomst worden aangevuld. Een recente verhuizing is er de oorzaak van dat de doos met dienstfoto’s nog niet boven water is. Opmerkelijk zijn de plaatjes die hij wél heeft getraceerd: militairen tijdens appèl of parade. Wie zich hierop herkent mag zich melden… Klik op de foto voor een vergroting.

naar top↑