103 Verkenningsbataljon A-Eskadron, li. 66/6

Na bijna 5 jaar op de vaart te hebben gezeten werd mij eindelijk discipline bijgebracht en dat begon in Roermond. Na de nodige aanvaringen en 2 maanden langer de AKV (Algemene Kennis en Vaardigheids toets) overdoen kwam ik in Amersfoort bij de cavalerie, rups opleiding M113 met hoogstandjes in het terrein zonder instructeur want die lag zowat elke dag met een kater in het zand tussen de bosjes. Je ziet dan ook alleen de leerlingen bij het voertuig.

Bij aankomst in Seedorf werden de TSers van 103 verkbat ondergebracht in de voormalige generaals-suite omdat ze met ons geen raad wisten. In de ene ruimte stonden onze bedden en in de ruimte ernaast de bar, je snapt wel in welke ruimte de meeste tijd werd doorgebracht. Ik was gek van oefenen, niemand die je in de gaten hield en als verkenner zocht je zelf naar verborgen stekken.

Ook bij 103 had ik aanvaringen met het kader, wat disciplinaire straffen ondergaan maar met een geweldige ondersteuning van mijn maten toch plezierig doorgebracht.

Geweldige mensen die Duitsers waar we de omgeving onveilig maakten, slapen in de logeerkamer, eten in de keuken, pintje drinken en de C&R verdekt opstellen en de ABA uitrollen naar de ‘kneipe’ en lekker warm aan de snert zitten en daarna een schnaps aan de bar tot er plots een oproep kwam om te verkassen. Vervelend was wel dat er soms ook serieus geoefend moest worden maar daar maakten we, mijn schutters en ik, ook een vrolijke boel van.

Klik hier voor het verhaal van Ed Swarts.


Open de collectie door op een willekeurige foto te klikken, en blader door het album d.m.v. de pijlen op het scherm of toetsenbord.


naar top↑