Hospik chauffeur BHP 41 Genie Bataljon, li. 72/2

Het noteren van adresgegevens rond de afzwaaidatum is niet ongebruikelijk onder oud-militairen. Immers, een veelgehoord credo bij het afscheid luidt “we houden contact!”. En die intentie ís er ook (al komt er in de praktijk vaak weinig van terecht zodra het gevechtsgroen weer plaatsmaakt voor een burgeroutfit).

Toch had Chiel van Langevelde, hospik-chauffeur in de Bataljons Hulp Post van 41 Genie Bataljon (juli 72 – juli 73) graag de hechte band met zijn ex-legermaatjes willen voortzetten. Hij maakte echter de cruciale fout door zijn namenlijstje destijds te noteren achterin zijn militair paspoort. En dàt mag niet van de marechaussee! Beschadiging van ’s Rijkseigendom, dus die bewuste pagina werd resoluut uit het groene boekje gescheurd, waardoor voor Chiel belangrijke informatie verloren ging.

Dat is de reden waarom hij zich – zoveel jaren later – alleen nog maar enkele voornamen kan herinneren van zijn dienstmakkers, zoals o.a. Theo uit Nuth en Marco uit Rotterdam. Maar misschien, héél misschien, bevindt zich onder de Seedorf40-community nog een aantal maten uit zijn onderdeel die de moeite nemen om te reageren. Chiel wil in ieder geval graag de contacten herstellen en verhalen van vroeger met jullie delen.