41 Herstelcompagnie, li. 71/6

De legercarrière van Antoon Vugts begon in november 1971 toen voor het eerst de slagboom van de Ripperdakazerne in Haarlem passeerde; het opleidingscentrum voor technisch specialisten van de Koninklijke Landmacht. Na een uitgebreide trainingsperiode van zes maanden werd hij overgeplaatst naar Utrecht voor een vervolgopleiding aan de Kromhoutkazerne (twee maanden), om het leerprogramma af te sluiten op de DuMoulin kazerne Soesterberg, waar deze aspirant zich volledig kon richten op zijn uiteindelijke specialisme: het M109-houwitser pantservoertuig. Ook dit traject nam twee maanden in beslag, maar daarna werd het hoog tijd om een en ander in praktijk gaan te brengen.

Die gelegenheid kreeg hij bij het onderdeel 41 Herstelcompagnie in Seedorf. Naast de dagelijkse gang van zaken verrichtte hij o.a. ook ondersteunende diensten tijdens schietseries van de 41e Afdeling Veldartillerie en werd hij zelfs nog een tijdje gedetacheerd naar de legerplaats Hohne. Dit soort interrupties zijn een gruwel voor mensen die van routine houden, echter niet voor Antoon, die alles als een nieuwe uitdaging beschouwde. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat hij vele jaren later nog steeds met plezier terugkijkt op die periode en zijn legertijd als ‘fantastisch’ kwalificeert. Vooral de saamhorigheid onder beroeps- dienstplichtig militairen en BBT-ers (Beroeps Bepaalde Tijd) heeft hij altijd als zeer prettig ervaren.

Met misschien wel als kers op de taart de hernieuwde ontmoeting met enkele CC’s en een aantal oud-legermaatjes tijdens de grote Seedorf reünie in 2006. Met sommigen hiervan heeft hij na al die jaren nog steeds het contact in stand weten te houden… Klik op een foto om zijn album te bekijken.

naar top↑