41 Genie Bataljon B. Compagnie, li. 70/6

Opgekomen in de Lunetten Kazerne Vught. Vier maanden opleiding pontonnier, toen naar Seedorf B. Compagnie. Henk Hoefnagel heeft bij ons op kamer 104 gelegen in Seedorf, en wij wisten ook dat hij wat bij ‘De Komma’ deed. Henk was zijn tijd ver vooruit, hij had toen ook al een zwarte pruik en bontjas die hij aan trok  als hij naar jullie toe ging.

Kamer 104 was een gezellige kamer. Enkele namen van de jongens: Peet Lelieveld, Dirk Kuilenburg, Koops, Jopie Kers, Koenders, en ik.

Ik weet nog meer namen van dit peloton: Bouwmeester, Smits, Hans Lazeur, Gerrit Kremers en onze viertonner chauffeur (wat kon die rijden!) , Frans Gouw, Cor Berkhout, Engles, Smits, S. Van Schip, H. Van den Broek, G. van Gessel. Onze vaandrig was Henk Hamers.

Ook hebben wij als pontonniers geholpen met het opruimen van de stookolie, die toen in de Biesbosch was gelopen na de breuk van een opslag tank van de Amer centrale. Toen zijn wij  gelegerd geweest in Keizersveer.

Onze bar in Seedorf heette ’t Bezoekie; hier was het altijd gezellig, hier ben ik ook nog barkeeper geweest. Ook ben ik nog Sinterklaas geweest, en toen moest de kaptein op zijn knieën, hier heb ik nog foto’s van. Ik hoop dat er nog wat oude stompen van die tijd hierop zullen reageren…


naar top↑