Jaargang 17, 4 april 1985

Enkele speciale edities van onze brigadekrant zijn al op deze website te vinden, en zelfs te downloaden, zoals de krant die werd uitgebracht t.g.v. het 40-jarig bestaan van ‘Griffioen’ en het allerlaatste nummer dat in juni 2006 verscheen met een beknopte terugblik op haar rijke verleden. Beide uitgaven inmiddels onder auspiciën van Defensie, die de voortgang van dit blad sinds 1996 veiligstelde.

Want voordien kampte de kazernekrant regelmatig met financiële problemen, ondanks de inzet van enthousiaste redactieleden die met bloed zweet en tranen vochten voor het voortbestaan van hun levenswerk. Want uit de kosten/baten analyse bleek dat vaak een onhaalbare zaak…

Waarschijnlijk gold dit niet ten tijde bij het verschijnen van bijgaande publicatie, want in 1985 zag acquisiteur Jac. C. Frerichs – ook bekend van het fotoboek ‘Herinneringen aan een diensttijd’ zodanig veel advertentieruimte te verkopen (maar liefst 42 reclameuitingen op slechts 28 pagina’s) dat daardoor de redactionele bijdragen enigszins beperkt zijn bleven.

symbool-PDFKlik op dit symbool voor het openen van deze uitgave. Dit document is beschikbaar als PDF om online te bekijken of te downloaden voor eigen gebruik.


Uit de collectie van kapitein b.d. Gerard Gaarthuis

Dit vind je misschien ook interessant

De Griffioen van toen (overzicht 1968-2003)
Griffioen, de koerier van de legerplaats


naar top↑