41 Pantsergenie Compagnie, li. 84/2

afb-jdv04Veel woorden hoeft Jelte er niet aan te besteden, want het is de zeer uitgebreide fotocollectie waarmee hij het verloop van zijn militaire diensttijd illustreert. Met maar liefst 284 afbeeldingen nemen we kennis van zijn Seedorf-periode (juli 1984/mei 1985), waarbij het materiaal, van onderschriften voorzien, in chronologische volgorde is geplaatst. Hierdoor passeren beeldverhalen van o.a. het kerstdiner, wintersport op de kazerne en uitgebreide reportages over zowel de ontberingen als ontspanning tijdens zware veldoefeningen de revue, waarvan ‘Spearpoint’ en ‘Wendisch Evern’ wellicht nog het meest tot de verbeelding spreken bij bezoekers van deze website.

Geheel in stijl wordt de serie afgesloten met een aantal foto’s van het allerlaatste appèl van de 41 Pantsergenie Compagnie (lichting 84/2), dat werd afgenomen op 2 mei 1985. Daarna als burger nog éénmaal over het kazernecomplex voor het fotograferen van een aantal gebouwen, veelal nog met platte daken, maar de renovatieploeg was inmiddels al druk in de weer om het aanzien van de legerplaats drastisch te gaan veranderen.

afb-jdv05Jelte de Vries kwam – zoals dit destijds werd uitgedrukt – ‘op voor zijn nummer’ in maart 1984, en volgde een opleiding als radio telexist-telefonist aan de Elias Beeckmankazerne in Ede. Ook volgde hij lessen aan de eveneens in Ede gevestigde Simon Stevin kazerne. De training voor deze korporaalsfunctie nam vier maanden in beslag, en medio januari 1985 mocht hij bijbehorend rangembleem op zijn tenue bevestigen.
Van de tijd in Ede heeft Jelte ook nog een fotoverzameling aangelegd; die vind je aansluitend op onderstaand Seedorf album, of rechtstreeks door hier te klikken.

Dan zijn er nog de vele namen die Jelte zich weet te herinneren uit zijn militaire carrière. Voor een overzicht daarvan naar beneden scrollen of hier klikken voor een shortcut. De kans is groot dat, als je naam erbij staat, ook je portret op een van de vele foto’s te vinden is…

Album 1: de Seedorf-tijd

Album 2: de vooropleiding in Ede

De maatjes van toen…

Ede: Sgt. Suk, Edwin Groeneveld, Bas Westerweel, Marcel de Bruin, Stefan Mosheuvel, Jack van de Velden, Michel Mooy, Michel van Vianen, Ton Hoogveldt, Roger Mooren, René Nieuwland, Ron Spoor, Rob van der Weijde, Mario Visser, Ron Vonk, Ton van Zweden, Peter Keldermans, René Berreboom, Frans Neyts, Marco Blom, Erik Privee, Paul Bleus, Ronald Westra, Guido Klaassens, Jan Schel, en de heren Gruiser, Huiser, Van Leeuwen, Van Dijk en Haquier.

Seedorf: Robert Hommen, Korporaal van Lissum, Ron Gielisse, Ron Kappé, Katje van der Meer, Jan Postma, Jan de Jong, Wilco (Pepsi) Peppelenbosch, Wim Ooms, Martin Fröhlich, Richard Janssen, Frank Aarts, Arie Ribbens, Michel Synesaal, Dirk Vruggink, Hans van der Valk, Kostany, Harry Brekelmans, Marcel Knijnenburg, Jan van den Bosch, barkeeper, Fok Sgt. Stokkermans, Robert Smit (Smitje), Marcel van de Haar, Sgt. Henk Huizing, Wil van Engelenhoven, Ben Boerboom, Dennis Anderson, Majoor van Gilst, Kapitein Kuipers, Luitenant Grolleman, Luitenant Veenstra, Ruud de Ronde, Mark Arends, Sgt. Ruud van Haaren, Sgt.Maj. Van Ierland, Piet Troost, Ben Hart, Dienstplichtig Vaandrig Chris Boot en Sgt. Geoffrey van Sprang.

naar top↑